2017 incepe cu o crestere de 10,22% pentru asiguratorii din Moldova. Vezi aici rezultatele companiilor...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Asigurari

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

2017 incepe cu o crestere de 10,22% pentru asiguratorii din Moldova. Vezi aici rezultatele companiilor in primul trimestru!


Asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 313,49 milioane lei in primul trimestru, in crestere 10,22% fata de intervalul similar al anului trecut, arata datele autoritatii de supraveghere (CNPF). In moneda europeana, evolutia a fost de 14,77% ajungand la 14,76 milioane euro, ca urmare a aprecierii monedei nationale fata de cea europeana cu aproape 4%.

In acelasi timp, valoarea daunelor platite de asiguratorii moldoveni a crescut cu 6,84%, pana la 122,39 milioane lei, comparativ cu ianuarie-martie 2016.

Analizand rezultatele din primul trimestru, se observa schimbari in clasamentul companiilor, dar si in ceea ce priveste ponderile detinute de acestea in piata.

Astfel, DONARIS VIG se mentine pe prima pozitie, la fel ca si in primul trimestru din 2016, insa cota de piata a scazut, de la 18,03% la 16,78%; urmata de MOLDASIG, cu o cota de piata 14,89%. GRAWE CARAT Asigurari isi majoreaza cota de piata pana la 14,22%, in timp ce ASTERRA GRUP si KLASSIKA ASIGURARI urca in clasament, dar isi cresc si cota de piata, la 10,01% si locul 4 in cazul ASTERRA GRUP si respectiv 9,20% si pozitia a cincea pentru KLASSIKA ASIGURARI.

ALLIANCE INSURANCE GROUP coboara semnificativ in clasament, pe pozitia a opta, fata de locul 4 in anul precedent, avand o scadere a subscrierilor de peste 40%.

In acelasi timp, GENERAL Asigurari, companie care a inceput activitatea la finele anului precedent, a reusit sa se claseze pe pozitia a 10-a in clasament, avand subscrieri de 12,56 milioane lei.

Pe piata din Moldova isi desfasoara activitatea 14 societati de asigurare. Insumat, primii cinci asiguratori au generat circa 61,10% din totalul subscrierilor pietei (ASITO se afla in procedura de administrare speciala la CNPF, iar SIGUR-ASIGUR si-a depus licenta de activitate recent).


Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 11.05.2017

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM