Asigurari

663 milioane lei - vanzarile asiguratorilor moldoveni in primul semestru. Vezi aici rezultatele companiilor!


Societatile de asigurare din Moldova au raportat prime brute in valoare de 663,3 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 5,6% fata de perioada similara a anului precedent, arata datele oficiale ale CNPF centralizate de portalul specializat www.xprimm.md.

In acelasi timp, valoarea daunelor platite de asiguratorii moldoveni a crescut cu circa 8%, pana la 225 milioane lei, mai arata cifrele prezentate.

Analizand rezultatele din primul semestru, se observa si schimbari in clasamentul companiilor, dar si in ceea ce priveste ponderile detinute de acestea in piata.

Astfel, DONARIS VIG se mentine pe prima pozitie, insa cota de piata scade usor; urmata de MOLDASIG, cu o cota de piata 14,38%. GRAWE CARAT Asigurari ramane pe pozitia a treia, urmata de ASTERRA GRUP (isi majoreaza cota la 9,51%) si KLASSIKA Asigurari (creste la 8,82%).

ALLIANCE Insurance Group coboara semnificativ in clasament (are si vanzarile suspendate pe Carte Verde), pe pozitia a 11-a (cota de piata a scazut de la 11,32% la 3%). In acelasi timp, GENERAL Asigurari, companie care a inceput activitatea la finele anului precedent, a reusit sa se claseze pe pozitia a 6-a.

Pe segmentul de RCA, MOLDASIG se mentine pe prima pozitie, urmat de GENERAL Asigurari, DONARIS VIG, ASTERRA Grup, GALAS si KLASSIKA Asigurari, in timp ce pe Carte Verde - MOLDASIG este urmata de pe prima pozitie de KLASSIKA Asigurari, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, ASTERRA Group si MOLDCARGO. Mai multe detalii despre rezultatele pe Carte Verde aici.

Pe piata din Moldova isi desfasoara activitatea 15 societati de asigurare active. Insumat, primii cinci asiguratori au generat peste 62% din totalul subscrierilor pietei (ASITO se afla in procedura de administrare speciala la CNPF, iar SIGUR-ASIGUR si-a depus licenta de activitate recent).
Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 22.08.2017Create AccountLog In Your Account