Stiri externe

ABI: Noi solutii de asigurare impotriva pandemiilor sunt necesare in viitor


Industria globala de asigurari este, in aceasta perioada, sub presiune, intrucat majoritatea politelor de asigurare impotriva intreruperii afacerii nu ofera acoperire pentru bolile infectioase, iar politele care au o astfel de acoperire exclud, de obicei, virusii necunoscuti, precum COVID-19. Factorii de decizie si liderii de business care vor sa schimbe aceasta situatie vor trebui sa recunoasca faptul ca nicio piata de asigurari din lume nu poate face asta de una singura, a declarat Huw EVANS - Director General, ABI (Association of British Insurers).

Acesta a oferit exemplul industriei britanice de asigurari, in care "companiile sunt protejate, de obicei, impotriva riscurilor cotidiene, cum ar fi deteriorarea spatiilor comerciale, accidente auto, intreruperea lantului de aprovizionare si vatamarea angajatilor. Anul trecut, doar in Marea Britanie, aceste tipuri de daune daune cotidiene s-au ridicat la 7,8 miliarde de lire sterline (9,7 miliarde de dolari), in timp ce daunele pentru boli infectioaseau fost neglijabile." Mai mult, astfel de daune nu au aparut in acelasi timp, ceea ce a insemnat ca se incadrau in limitele modelului obisnuit de business si au fost achitate.

Acest lucru nu se intampla si in cazul pandemiilor, cand toata lumea este afectata in acelasi timp, ceea ce schimba complet regulile jocului. "Furnizarea, pe scara larga, a unei asigurari impotriva pandemiilor ar fi practice imposibila fara sprijinul statului, deoarece capitalul de care ar avea nevoie asiguratorii pentru a se proteja impotriva riscului ar rezulta in preturi complet neaccesibile pentru cconsumatori. Anul trecut, companiile din Marea Britanie au incasat 4.100 de miliarde de lire sterline si au angajat 27 de milioane de oameni. Asigurarea acestor afaceri impotriva pandemiilor este imposibila folosind modelul obisnuit, avand in vedere faptul ca asiguratorii britanici administreaza active in valoare totala de 2.200 de miliarde de lire sterline", a explicat Huw EVANS.

Efortul financiar urias presupus de pachetele de sprijin lansate de statele din intreaga lume arata clar de ce "de o buna bucata de vreme, asiguratorii au fost precauti cu privire la potentialele costuri uriase pe care le presupune protejarea impotriva pandemiilor." Industria de asigurari nu esueaza in a-si sprijini clientii, dar ar trebui sa recunoasca faptul ca are limitarile sale interioare si, in astfel de situatii, statele pot fi asiguratori de ultima solutie. Prin urmare, o schema de asigurari pandemice ar avea nevoie de implicarea statului, similara cu schemele puse in practica pentru a face fata altor riscuri speciale, precum terorismul, riscurile nucleare de catastrofa naturala pe scara larga, care, altfel, nu pot fi asigurate. Acesta este motivul pentru care, in opinia lui Huw EVANS, odata ce "acest focar COVID-19 este tinut sub control si modul nostru de viata incepe sa revina la o normalitate aparenta, trebuie sa avem o dezbatere despre modul in care economia globala poate fi mai bine asigurata impotriva pandemiilor."

"Ultimele saptamani au demonstrat ca revenirea la acel status-quo initial ar parea nedorita. Trebuie, cu totii, sa facem mai bine. In secolul XXI, intr-o lume in care fluxul de oameni, comertul si bolile infectioase sunt mult mai interconectate decat in orice alt moment al istoriei umanitatii, trebuie sa fim deschisi la noi modalitati de a ne proteja economiile impotriva riscurilor pe care le prezinta viitoarele pandemii. Statul ar trebui sa fie centrul tuturor acestor eforturi, dar, atat la nivel global, cat si intern, asiguratorii ar trebui sa fie, la randul lor, parte a discutiei. Daca pandemiile globale vor fi o parte mai regulata a lumii noastre, ar trebui sa incepem sa vorbim despre cum sa protejam mult mai multe companii si persoane decat in cazul pandemiei COVID-19", a subliniat Huw EVANS - Director General, ABI.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 01.04.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account