Asigurari

ALLIANCE Insurance Group a suspendat vanzarile pe Carte Verde


Asiguratorul a luat aceasta masura ca parte a planului sau de redresare financiara, aprobat recent de catre autoritatea de supraveghere (CNPF). Acest plan mai prevede, printre altele, capitalizarea companiei cu minim 50 milioane lei, o stricta evaluare a cheltuielilor, blocarea operatiunilor pe conturile de depozit ale asiguratorului si efectuarea de noi operatiuni (inclusiv pe conturile curente) peste o anumita limita doar cu acordul CNPF si altele.

Aceste masuri sunt rezultatul inrautatirii situatiei financiare a companiei, astfel ca rata de solvabilitate (n.red. capacitatea acesteia de a face fata tuturor obligatiilor) a coborat sub nivelul minim stabilit de legislatie. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti AICI.

ALLIANCE Insurance Group este un jucator important pe piata de Carte Verde, avand aproape 7.400 polite emise in primele 5 luni din 2017, si o cota de piata de 7% pe acest segment. Potrivit unor surse din piata, compania a achitat recent sume importante pentru daune pe Carte Verde, iar de curand a fost notificata de producerea unei alte daune de peste 1 milion de euro in afara tarii. Mai multe detalii gasiti AICI.

Vom reveni cu detalii.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 06.07.2017


Create AccountLog In Your Account