Stiri externe

ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara


Criza generata de pandemia COVID-19 va afecta cresterea primelor de asigurare de 3 ori mai mult decat criza financiara din 2018, sugereaza o prognoza realizata de ALLIANZ si citata de The Actuary. "Global Insurance Report", cel mai recent studiu realizat de ALLIANZ, estimeaza ca venitul generat de primele globale de asigurare va scadea cu 3,8% anul acesta. Prin comparatie, in 2019 se intregistrase o crestere de 4,4%.

Scaderea prognozata de ALLIANZ e de peste 3 ori mai mare decat cea provocata de criza financiara din 2008, cand venitul global din primele de asigurare a scazut cu 1%. ALLIANZ se asteapta ca Europa de Vest sa sufere un impact si mai mare, primele urmand sa scada cu 4,7%. Comparativ, Europa de Vest inregistrase, in 2019, o crestere de 4,3%. "Fara indoiala, 2020 este un an pierdut din cauza virusului. Mai interesanta este intrebarea despre ce vine dupa COVID-19", spune Ludovic SUBRAN - Chief Economist, ALLIANZ.

Anul acesta, industria de asigurari de viata se va confrunta, pe fondul pandemiei, cu un impact mai mare decat segmentul Property & Casualty, cu rate de crestere a veniturilor din prime de asigurare de -4,4% si, respectiv, 2,9%. In ciuda acestui fapt, ALLIANZ considera ca cele mai multe piete se vor recupera in 2021 si, de asemenea, ca, in urmatorul deceniu, cresterea globala ar trebui sa se stabileasca la un nivel de 4,4%.

Potrivit sursei citate, Europa Occidentala va reveni, in 2022, la nivelul pre-COVID-19, dar, pana in 2030, va inregistra o crestere de 2,2%, cota globala de piata a regiunii urmand sa scada cu 6%, pana la 21%. Ludovic SUBRAN mai spune ca, in urmatorii ani, trei tendinte vor fi definitorii: digitalizarea modelului de afaceri, un pivot pentru Asia si, respectiv, importanta tot mai mare a factorilor ESG (mediu, guvernanta sociala si corporativa).

"In timp ce jucatorii din Asia sunt lideri pe partea de tehnologie, colegii din Europa stau mult mai bine la capitolul ESG. Dominanta industriei globale de asigurari va fi decisa in Asia - gospodariile asiatice vor juca un rol de consumator de ultima instanta, determinand cererea globala de asigurare", mai arata Ludovic SUBRAN - Chief Economist, ALLIANZ.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 02.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Swiss Re: Pierderile asigurate provocate de catastrofele din S1 2020, estimate la 31 mld. dolari
» Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile
» GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19
» Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari
» Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari
» Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii
» WMO: Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt din ce in ce mai mici
» Atacurile de tip phishing, cea mai amenintatoare frauda digitala la nivel global, pe fondul pandemiei
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business


Create AccountLog In Your Account