Stiri externe

ALLIANZ, parteneriat cu MICROSOFT pentru transformarea digitala a procesului de asigurare


ALLIANZ si MICROSOFT anunta ca au incheiat un parteneriat pentru transformarea digitala a procesului de asigurare, facilitandu-l si oferind o experienta imbunatatita atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru consumatori. Prin acest parteneriat, ALLIANZ isi propune sa mute mai multe operatiuni de baza din platforma globala de asigurari Allianz Business System (ABS) catre cloud-ul Microsoft Azure, pentru imbunatatirea si extinderea capabilitatilor.

MICROSOFT va incheia un parteneriat cu Syncier, o companie InsurTech infiintata de ALLIANZ, pentru a oferi platforme personalizate de asigurari si servicii conexe. Pentru inceput, Syncier va pune la dispozitie ABS Enterprise Edition o platforma personalizata care, printre altele, se distinge prin reducerea costurilor, gestionare centralizata a portofoliului de asigurari, eficienta crescuta pe toate liniile de business, precum si simplificarea ofertelor si optimizarea experientei.

"Parteneriatul cu MICROSOFT si beneficiile oferite de platforma cloud Azure ne vor sprijini in digitalizarea intregii industrii. Prin acest parteneriat, ALLIANZ si Syncier se straduiesc sa ofere, cu ajutorul MICROSOFT Azure, cele mai avansate solutii de tip Insurance as a Service. ABS Enterprise Edition este o oportunitate interesanta atat pentru marii asiguratori, care vor sa inlocuiasca mostenirea IT, cat si pentru jucatorii mai mici - cum ar fi companiile InsurTech -, care cauta o platforma scalabila de asigurari", a declarat Christof MASCHER - Chief Operating Officer & Board of Management Member, ALLIANZ.

Gigantul german sustine ca ABS Enterprise Edition, proiectul Syncier, este capabil sa gestioneze procesele de asigurari pe toate liniile de business, inclusiv property & casualty, viata si sanatate, precum si sa ofere asistenta necesara. Totodata, platforma ABS Enterprise Edition poate fi personalizata suplimentar, pentru orice companie de asigurari, orice tara si astfel incat sa tina cont de orice cerinte de reglementare.

"ALLIANZ stabileste standardul pentru solutiile de asigurare la nivel global. MICROSOFT si ALLIANZ ofera, impreuna, o solutie care combina cunostintele profunde ale ALLIANZ cu privire la industria de asigurari si platforma cloud de incredere MICROSOFT Azure. Prin furnizarea unei platforme de tip open-source pentru asigurari, platforma bazata pe tehnologia cloud si pe piata software, sustinem inovatia si transformarea in acest sector", subliniaza si Jean-Phillippe COURTOIS - Marketing & Operations Executive Vicepresident & President, MICROSOFT Global Sales.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 18.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari


Create AccountLog In Your Account