Stiri externe

ALLIANZ, parteneriat cu MICROSOFT pentru transformarea digitala a procesului de asigurare


ALLIANZ si MICROSOFT anunta ca au incheiat un parteneriat pentru transformarea digitala a procesului de asigurare, facilitandu-l si oferind o experienta imbunatatita atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru consumatori. Prin acest parteneriat, ALLIANZ isi propune sa mute mai multe operatiuni de baza din platforma globala de asigurari Allianz Business System (ABS) catre cloud-ul Microsoft Azure, pentru imbunatatirea si extinderea capabilitatilor.

MICROSOFT va incheia un parteneriat cu Syncier, o companie InsurTech infiintata de ALLIANZ, pentru a oferi platforme personalizate de asigurari si servicii conexe. Pentru inceput, Syncier va pune la dispozitie ABS Enterprise Edition o platforma personalizata care, printre altele, se distinge prin reducerea costurilor, gestionare centralizata a portofoliului de asigurari, eficienta crescuta pe toate liniile de business, precum si simplificarea ofertelor si optimizarea experientei.

"Parteneriatul cu MICROSOFT si beneficiile oferite de platforma cloud Azure ne vor sprijini in digitalizarea intregii industrii. Prin acest parteneriat, ALLIANZ si Syncier se straduiesc sa ofere, cu ajutorul MICROSOFT Azure, cele mai avansate solutii de tip Insurance as a Service. ABS Enterprise Edition este o oportunitate interesanta atat pentru marii asiguratori, care vor sa inlocuiasca mostenirea IT, cat si pentru jucatorii mai mici - cum ar fi companiile InsurTech -, care cauta o platforma scalabila de asigurari", a declarat Christof MASCHER - Chief Operating Officer & Board of Management Member, ALLIANZ.

Gigantul german sustine ca ABS Enterprise Edition, proiectul Syncier, este capabil sa gestioneze procesele de asigurari pe toate liniile de business, inclusiv property & casualty, viata si sanatate, precum si sa ofere asistenta necesara. Totodata, platforma ABS Enterprise Edition poate fi personalizata suplimentar, pentru orice companie de asigurari, orice tara si astfel incat sa tina cont de orice cerinte de reglementare.

"ALLIANZ stabileste standardul pentru solutiile de asigurare la nivel global. MICROSOFT si ALLIANZ ofera, impreuna, o solutie care combina cunostintele profunde ale ALLIANZ cu privire la industria de asigurari si platforma cloud de incredere MICROSOFT Azure. Prin furnizarea unei platforme de tip open-source pentru asigurari, platforma bazata pe tehnologia cloud si pe piata software, sustinem inovatia si transformarea in acest sector", subliniaza si Jean-Phillippe COURTOIS - Marketing & Operations Executive Vicepresident & President, MICROSOFT Global Sales.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 18.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account