Romania

ASF celebreaza educatia financiara in cadrul Global Money Week


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va organiza si in acest an, in cadrul Global Money Week (GMW), in perioada 12 - 18 martie 2018, o serie de actiuni dedicate promovarii educatiei financiare in randul copiilor si tinerilor.

Primul eveniment din saptamana GMW ("Clopotelul suna la BVB!") a reunit luni, la Bursa de Valori Bucuresti, mai multi liceeni care au participat la deschiderea sedintei de tranzactionare.

"ASF are in derulare, de trei ani, un amplu proiect de educatie financiara care vizeaza, in principal, cresterea gradului de intelegere a conceptelor si a notiunilor financiare. Acest demers va aduce in timp beneficii reale consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare", a declarat Ovidiu WLASSOPOL, Prim-vicepresedintele ASF, prezent la evenimentul de la BVB.

Proiectele de educatie financiara ale ASF au avut o contributie importanta la obtinerea premiului Country Award pentru regiunea Europa si Asia Centrala, castigat de Romania anul trecut. Distinctia a fost acordata la Berlin de Child & Youth Finance International (CYFI), organizatorul GMW si una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din lume.

Programul de educatie financiara al ASF, pentru anul scolar 2017-2018, include 159 de scoli din 28 judete si Municipiul Bucuresti. Numarul estimat al elevilor care vor participa la acest program se ridica la peste 22.000. Totodata, in cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltarii educatiei financiare in invatamantul universitar, vor participa 9 centre universitare din intreaga tara.

''Educatia financiara si protectia consumatorilor reprezinta doua obiective fundamentale pentru ASF. Nu putem vorbi despre o dezvoltare sanatoasa a pietelor financiare, in absenta unor consumatori care sa cunoasca bine produsele si serviciile pe care le achizitioneaza", a declarat Leonardo BADEA, Presedintele ASF.

Global Money Week este un eveniment international in cadrul caruia comunitati intregi isi unesc eforturile pentru a stimula o mai buna cunoastere a mediului financiar, pentru inlaturarea politicilor financiare depasite si pentru a oferi tinerilor instrumentele si inspiratia necesare pentru a-si modela propriul viitor. Anual, aceasta initiativa reuneste organizatii din peste 120 de tari si implica aproape 6 milioane de copii si tineri.

In acest an, activitatile GMW vor avea loc sub titlul "Money Matters Matter".

Evenimentele organizate de ASF in saptamana GMW

12 martie 2018
Seminar interactiv despre produse financiare non-bancare pentru liceeni.
Lansare carte de educatie financiara destinata copiilor din clasele primare -  ASF, Biblioteca Centrala Universitara si Editura Didactica si Pedagogica.

13 martie 2018
Donatie de carti realizata de entitatile pietei financiare catre biblioteci scolare din Municipiul Bucuresti.
Primul concurs de debate pe teme financiare non-bancare pentru liceeni. Organizatori: ASF, Fundatia Dreptul la Educatie, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), OK Center. Liceenii care vor participa la competitia de debate trebuie sa argumenteze pro si contra pe 3 teme financiare: "Ar trebui ca fiecare individ sa aiba un nivel minim de educatie financiara pentru a putea investi pe piata de capital?", "Ar trebui limitata investitia personala in piata de capital la un procent din avutia proprie?"si "Ar trebui ca parintii sa-si faca asigurare de viata?".

14 martie 2018
Seminar despre asigurarea de raspundere civila aferenta cadrelor medicale
A doua editie a seminarului dedicat profesorilor din invatamantul preuniversitar, organizat impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, ce are ca obiectiv promovarea modernizarii si actualizarii informatiei din programa scolara
A doua editie a Galei EduFin. Evenimentul va premia cele mai importante contributii la promovarea importantei educatiei financiare.

15 martie 2018
Ziua Internationala a Consumatorului. Pentru prima data, in aceasta zi, va circula in centrul Bucurestiului Autobuzul Consumatorului, pus la dispozitie de ASF, in care bucurestenii vor putea calatori gratuit si vor putea sa se informeze despre pietele financiare non-bancare, produsele si serviciile disponibile pe aceste piete si modalitatea de a proteja drepturile consumatorilor.
Depozitarul Central va oferi gratuit, incepand cu 15.03.2018 si continuand pe parcursul unei luni de zile, serviciul de actualizare a contului IBAN.

16 martie 2018
Concurs de proiecte de educatie financiara pentru elevi in cadrul unor unitati de invatamant care fac parte din programul de educatie financiara al ASF.
Program special de educatie financiara destinat gradinitelor.
 
Mai multe detalii despre actiunile intreprinse de ASF cu ocazia GMW le puteti gasi pe site-ul ASF.

Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 09.03.2018

Cele mai recente stiri:
» Este OFICIAL: Asigurarile de garantii sunt acceptate la licitatiile publice. Piata va intocmi un cod de bune practici
» 42 de grupuri de asigurari vor fi supuse unui nou Test de Stres
» CertAsig are un nou Director de Control Intern si Conformitate
» Despagubire de 500.000 de euro pentru o tanara ce a ramas imobilizata in urma unui accident
» Vocea industriei a fost auzita: Asigurarile de garantii vor fi acceptate la licitatiile publice
» Locuinte inundate si autoturisme avariate in 23 de localitati si in Bucuresti
» Conferinta "Insurance in Azerbaijan: New perspectives" incepe pe 20 iunie, in Baku
» Zeci de soferi mergand cu viteze excesive, depistati de politisti
» PRBAR a incheiat un protocol de colaborare cu Asociatia Brokerilor din Moldova
» Brasov - orasul cu cele mai multe locuinte asigurate. Cum a reusit aceasta performanta?Create AccountLog In Your Account