Asigurari

Actionari care detin 10% la MOLDASIG sunt obligati de CNPF sa isi vanda participatiile in 3 luni. Vezi aici care sunt companiile


Doua societati care detin impreuna circa 10% din actiunile MOLDASIG sunt obligate sa isi vanda in termen de 3 luni pachetele de actiuni detinute la asigurator, se arata intr-o hotarare recenta a CNPF publicata pe site-ul institutiei. Actionarii vizati sunt "WESNA" L.T.D. (4,9% din actiuni la MOLDASIG) si "EWRA Limited" (4,9%). In cazul in care actionarii nu vor instraina actiunile detinute in termenul stabilit de CNPF, organele executive ale MOLDASIG vor trebui sa dispuna, in termen de 15 zile, anularea actiunilor respective, emiterea unor noi actiuni si punerea acestora spre vanzare, se mai arata in hotararea CNPF.

Vezi aici hotararea.

Potrivit CNPF, hotararea aprobata referitor la "WESNA" L.T.D. si "EWRA Limited" este rezultatul " actionarii in mod concertat a acestora cu grupul de actionari care detin un pachet de 65,03% din MOLDASIG dobandite fara avizul prealabil al CNPF, fapt ce contravine reglementarilor in vigoare".

Amintim ca de curand CNPF a emis o hotarare prin care a obligat actionarii majoritari ai MOLDASIG sa isi vanda participatia detinuta (65,03%) pana in data de 6 martie 2017. Vezi aici detalii.

MOLDASIG este cea mai mare societate de asigurare din Moldova, cu o cota de piata de 17,6%, subscrierile acesteia atingand 179 milioane lei in primele 9 luni din acest an.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 15.12.2016


Create AccountLog In Your Account