Stiri externe

Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020


Volumul total al primelor brute subscrise de VIENNA Insurance Group a ajuns la 3,1 miliarde de euro in primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei crestere de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019. Potrivit grupului, efectele pandemiei COVID-19 vor fi resimtite incepand cu trimestrul al doilea, in pofida inceputului bun de an

Cresteri de prime au fost inregistrate pe toate liniile de business in primul trimestru al anului. Segmentul asigurarilor de viata cu prima unica au crescut cu un ritm de doua cifre (+29,8%). Pietele din Austria si Polonia au inregistrat cele mai mari cresteri de prime in termeni absoluti, conform rezultatelor financiare preliminare anuntate de grup.

VIENNA Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a consemnat o evolutie favorabila a afacerilor in primul trimestru din 2020. "Am inregistrat un inceput de an foarte bun, cu o crestere semnificativa a primelor. Aceasta s-a datorat performantei solide din lunile ianuarie si februarie, care a compensat efectul initial al restrictiilor implementate incepand cu jumatatea lunii martie in lupta impotriva COVID-19. Scaderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibila incepand cu al doilea trimestru al anului si este de asteptat sa continue pe parcursul intregului an financiar", a declarat Elisabeth STADLER, CEO al VIENNA Insurance Group.

Sucursalele din tarile unde Grupul VIG opereaza au inceput sa fie redeschise gradual din prima parte a lunii mai. Agentiile sunt din nou la dispozitia clientilor, fara restrictii, dar cu respectarea masurilor de siguranta.

Primul trimestru din 2020 a fost inchis intr-o nota pozitiva, cu un profit (inainte de impozitare) in scadere usoara la 121,9 milioane de euro (-4,4%) si un profit net (dupa impozitare si interese minoritare) in crestere usoara la 85,8 milioane de euro (+2,8%), in pofida efectelor negative initiale ale pandemiei COVID-19.

Rata combinata s-a imbunatatit cu 1,7 puncte procentuale. Rata daunei a scazut semnificativ in primul trimestru din 2020, ceea ce a condus la o rata combinata de 95,1% (T1 2019: 96,8%). Tarile Baltice, Slovacia, Turcia/Georgia au inregistrat imbunatatiri semnificative ale ratei combinate.

Rezultatul financiar (excluzand rezultatele companiilor consolidate prin punere in echivalenta) a insumat 136 milioane de euro in primul trimestru din 2020, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Acesta a fost in primul rand rezultatul deconsolidarii societatilor non-profit la 31 iulie 2019 precum si al deprecierii investitiilor. Investitiile Grupului, incluzand numerarul si echivalentele de numerar, insumau 34,7 miliarde de euro la 31 martie 2020.

Grupul VIG se intoarce gradual la "noua normalitate"

"In luna mai, tinand cont de dispozitiile si prevederile legale la nivel local, a fost initiata reluarea graduala si la o capacitate limitata a activitatii la birou pentru angajati, majoritatea dintre acestia activand in continuare de acasa. Scopul principal este sa ne putem deservi clientii, dar cu respectarea stricta a reglementarilor privind siguranta si sanatatea. Mai mult, un schimb regulat de informatii despre situatia curenta in pietele unde VIG opereaza are loc in relatia cu managementul companiilor membre VIG. Evolutiile de pe piata de capital sunt, de asemenea, monitorizate cu atentie. Criza coronavirusului afecteaza Grupul VIG in principal prin intermediul efectelor asupra performantei pietelor de capital. De asemenea, unele scaderi ale businessului nou nu au putut fi compensate de o crestere simultana a businessului online", a anuntat grupul.

Cititi aici rezultatele VIG in Romania.
Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 20.05.2020

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account