Stiri externe

Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa


Inundatiile si furtunile care au lovit mai multe regiuni din vestul si sudul Europei vor lasa in urma pierderi economice de miliarde de dolari, sustine Aon. Doar in Italia, explica Aon, in cel mai recent raport "Global Catastrophe Recap", pierderile economice sunt estimate la aproximativ 2 miliarde de dolari. La randul lor, mai multe regiuni din Austria, Franta si Anglia se asteapta la pierderi semnificative.

Aon subliniaza ca Italia a avut cel mai mult de suferit de pe urma fenomenelor meteorologice extreme, in conditiile in care Venetia s-a confruntat cu cele mai grave inundatii de dupa 1923. Totodata, companiile de asigurari din Austria sustin ca se vor confrunta cu pierderi de zeci de milioane de dolari, in vreme ce pierderile provocate de inundatiile din Franta, Italia si Anglia vor depasi 1 miliard de dolari.

"In ciua unui noiembrie costisitor, care a fost provocat de inundatiile severe din Marea Britanie, Franta, Italia si Austria, asiguratorii europeni s-au confruntat, in general, pana la acest moment al anului 2019, cu pierderi gestionabile. Recent, pericolul de inundatii a fost activ si in estul Africii, fenomenele meteo avand un impact umanitar semnificativ. Problema maturitatii financiare ramane una importanta in diferite parti ale lumii. Este de asteptat ca industria de asigurari sa joace un rol si mai integrant prin introducerea de produse si solutii durabile si adaptate, pentru a promova in continuare rezilienta si pregatirea", arata Michal LORINC - Catastrophe Analyst - Impact Forecasting, Aon.

Printre catastrofele care au fost inregistrate, in noiembrie, la nivel global, se mai regasesc:
  • Incendiile devastatoare de vegetatie din Australia, care, pana in momentul de fata, au adus 1.525 de cereri de despagubire in valoare totala de 112 milioane de dolari.
  • Furtuna de grindina din Queensland (Australia), care a adus pierderi asigurate de 82 de miliarde de dolari si 16.000 de cereri de despagubire.
  • Ciclonul Matmo (cunoscut si sub numele de "Bulbul"), care, in data de 9 noiembrie, a lovit India si Bangladesh, provocand moartea a 39 de persoane si pierderi economice de peste 3,3 miliarde de dolari.
  • Furtunile de iarna din SUA, care au provocat pierderi de cel putin 100 de milioane de dolari, dar si furtunile din Canada, cu pierderi economice estimate la 275 de milioane de dolari.
  • Inundatiile si alunecarile de teren din Columbia, care au distrus complet sau partial aproximativ 4.650 de locuinte.
  • Cutremurul din Albania, care a spulberat cel putin 1.183 de structuri si a afectat alte aproximativ 10.000.
  • Seceta severa din Africa de Sud, care a afectat cel putin 150.000 de ferme si, implicit, a provocat pierderi economice de 135 de milioane de dolari.

Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 09.12.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account