Asigurari

INSP: Numarul accidentelor din Republica Moldova a scazut cu 42% in perioada starii de urgenta

31.07.2020

Numarul total de accidente din Republica Moldova a scazut cu 42,28% in perioada starii de urgenta (17 martie - 15 mai 2020), principala cauza generatoare de accidente rutiere fiind viteza neadecvata vizibilitatii, conditiilor, situatiei rutiere, anunta Inspectoratul national de securitate publica al Inspectoratului General al Politiei la solicitarea xprimm.md.

FMI aloca Republicii Moldova un imprumit de 558 milioane de dolari pentru relansarea economiei

28.07.2020

Exchipa de experti ai Fondului Monetar International si autoritatile din Republica Moldova au ajuns la un acord comun privind valoarea pentru programul de relansare economica a Republicii Moldova si depasirea consecintelor pandemiei COVID-19, precum si pentru implementarea institutionala, anunta Guvernul Republicii Moldova printr-un comunicat de presa.

Proiectul de lege prin care statul va achita 70% din prima de asigurare a agricultorilor a fost aprobat

21.07.2020

Guvernul din Republica Moldova a aprobat marti, 20 iulie, a.c. proiectul de lege prin care statul va achita 70% din prima de asigurare a agricultorilor in caz de calamitati naturale. Nivelul de subventionare a primei de asigurare a fost majorat de la 50% la 70%, iar bugetul necesar pentru acoperirea cotei subventionate a primelor pentru anul 2021 este estimat la 3,5 milioane lei.

VIDEO: Alege viata si fii Responsabil! Echipeaza-te, condu regulamentar!

20.07.2020

Alege viata si fii responsabil! Echipeaza-te, condu regulamentar! - acesta este mesajul campaniei de siguranta rutiera lansat recent de catre Inspectoratul General al Politiei din Republica Moldova, cu scopul de a preveni accidentele rutiere cu implicarea motociclistilor. Vezi spotul video al campaniei!

VIDEO: Veaceslav CERNICA, ERVAX Grup: Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri

14.07.2020

Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri care se pot intampla chiar si intr-o situatie de criza. Oamenii trebuie sa inteleaga ca riscul de cutremur persista, incendii sau accidente de circulatie, este mesajul pe care l-a transmis Veaceslav CERNICA, Administrator ERVAX Grup Broker Asigurare-Reasigurare intr-o declaratie pentru xprimm.md.

XPRIMM Publications, de 22 de ani alaturi de piata de asigurari

10.07.2020

XPRIMM - brandul de care sunt legate principalele evenimente si publicatii dedicate pietei locale si internationale de (re)asigurari - a implinit, pe 10 iulie a.c., 22 de ani de activitate.

Top 3 despagubiri achitate de DONARIS VIG in 2020 pe asigurari persoane, inclusiv in pandemie

09.07.2020

Chiar daca perioada de lockdown din timpul pandemiei pare ca a pus pe pauza intreaga lume, un raport publicat de DONARIS VIG arata ca accidentele continua sa se produca si, mai mult decat atat, sa se achite despagubiri in regim normal. Astfel ca, un top 3 despagubiri achitate de asigurator in 2020, inclusiv in perioada pandemiei arata ca cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul travel cu o suma totala de peste 232.800 de lei.

Cate accidente auto grave au avut loc in Republica Moldova in primul trimestru al anului?

08.07.2020

In primele trei luni din 2020, s-au inregistrat 410 accidente in traficul rutier, in urma carora 59 de persoane au decedat, iar alte 451 au fost grav ranite, conform datelor din Sistemul informational automatizat Registrul de stat accidente rutiere (SIA RAR).

VIDEO: Interviu Oleg VEREJAN: Situatiile de criza scot in evidenta meseriile cheie: actuariat, management de risc, audit intern si conformitate

29.06.2020

Despre rolul unui actuar pentru o companie de asigurare atat in activitatea de zi cu zi, dar mai ales intr-o situatie de criza, impactul SARS-COV19 asupra pietei autohtone de asigurari, dar si planurile Asociatiei Actuarilor pentru perioada urmatoare ne-a povestit Oleg VEREJAN, Presedintele Asociatiei Actuarilor sin Republica Moldova, intr-un interviu xprimm.md.

VIDEO: Prima conferinta online a pietei asigurarilor din R. Moldova - Principalele declaratii! UPDATE

25.06.2020

XPRIMM a organizat joi, 25 iunie 2020, prima conferinta online a pietei asigurarilor din Republica Moldova, denumita "Asigurarile - intre provocarile pandemiei si consolidarea pietei". Printre subiectele dezbatute s-au numarat efectele provocate de pandemia COVID-19, noile reglementari in asigurari, dar si provocarile post-pandemie pentru piata autohtona de asigurari. Urmariti principalele declaratii!Create AccountLog In Your Account