Asigurari

Prima conferinta online a pietei asigurarilor din R. Moldova are loc joi. Vezi principalii panelisti!

24.06.2020

XPRIMM organizeaza joi, 25 iunie 2020, prima conferinta online a pietei asigurarilor din Republica Moldova, denumita "Asigurarile - intre provocarile pandemiei si consolidarea pietei". Cu acest prilej, vor fi dezbatute subiecte de actualitate precum noile reglementari in asigurari, noul cadru legislativ, dar si provocarile post-pandemie.

XPRIMM organizeaza prima conferinta online a asigurarilor din Republica Moldova

22.06.2020

XPRIMM organizeaza joi, 25 iunie 2020, prima conferinta online a pietei asigurarilor din Republica Moldova, denumita "Asigurarile - intre provocarile pandemiei si consolidarea pietei". Cu aceasta ocazie, vor fi dezbatute subiecte de actualitate precum noile reglementari in asigurari, modificarea cadrului legislativ, dar si provocarile viitoare.

Ce daune au platit asiguratorii moldoveni in T1 2020? Afla aici rezultatele pe companii si clase de asigurare!

16.06.2020

Asiguratorii moldoveni au platit despagubiri de peste 184,5 milioane de lei in T1 2020, in scadere cu aproximativ 9,5% (19 milioane lei), comparativ cu perioada similara a anului precedent, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).

Piata asigurarilor din Republica Moldova, scadere usoara in T1 2020. Vezi clasamentul asiguratorilor!

15.06.2020

Asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 339,3 milioane lei in primul trimestru al anului 2020, in scadere usoara de 1,11% fata de anul precedent, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF).

12 iunie - Ziua profesionala a asiguratorului in Republica Moldova

12.06.2020

In fiecare an, pe 12 iunie este marcata Ziua profesionala a asiguratorului in Republica Moldova, denumita si "Ziua Asiguratorului", prilej cu care, echipa portalului xprimm.md, cel mai vizitat site de asigurari din Moldova, felicita toti jucatorii din piata asigurarilor. In acest context, le dorim mult succes, impliniri si realizari frumoase in anii urmatori!

Guvernul din Republica Moldova a aprobat proiectul de lege privind fondurile de pensii facultative

11.06.2020

Proiectul de lege care stabileste cadrul legal privind constituirea si functionarea fondurilor de pensii facultative in Republica Moldova a fost aprobat in sedinta din 10 iunie a.c. a Guvernului. Documentul, elaborat de Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF), specifica cerintele fata de organizarea si instituirea unei piete interne pentru acumularea si oferirea de pensii facultative, pe baza economiilor capitalizate individuale, in conditii de siguranta si de tratament echitabil pentru participanti.

VIDEO: Dinu GHERASIM, DONARIS VIG: Asigurarile nu sunt un lux, ci o necesitate, in special in perioada de criza

02.06.2020

Au trecut trei luni de la inregistrarea primului caz de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. A fost o perioada dificila, cauzata, in special, de lipsa mobilitatii. Mai multe sectoare economice au fost afectate, printre care si piata de asigurari, unde primele efecte s-au vazut pe segmentul asigurarilor obligatorii. Insa, pandemia a fost si o perioada de mobilizare, decizii rapide pentru termen lung si investitii in tehnologie. Despre toate acestea, dar si despre importanta asigurarilor intr-o perioada de criza, ne-a spus Dinu GHERASIM, Director General, DONARIS VIG, intr-un interviu xprimm.tv.

VIDEO: Digitalizarea proceselor interne si implementarea formatului alb-negru al Cartii Verzi, printre planurile BNAA din urmatoarea perioada

29.05.2020

Extinderea pandemiei de coronavirus provoaca tulburari pe pietele financiare, inclusiv in piata de asigurari din Republica Moldova, efectele ei fiind deja resimtite in mod special in sectoare precum Carte Verde si RCA, unde subscrierile au scazut cu 96%, respectiv 45%. Despre acestea, dar si despre situatia daunelor auto din Republica Moldova, obiective pentru perioada urmatoare si lectii deprinse din pandemie ne-a povestit Alina OSOIANU, Director Executiv al Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule, intr-un interviu pentru xprimm.tv.

VIDEO: Veronica MALCOCI, GRAWE Carat: Deciziile corecte si rapide din timpul crizei au fost decisive

19.05.2020

Despre adaptarea GRAWE Carat la restrictiile impuse de pandemie, relatiile cu clientii in cele doua luni de distantare sociala, dar si despre evolutia pietei de asigurari si lectii invatate ne-a povestit Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat, intr-un interviu pentru xprimm.md.

Valoarea despagubirilor platite de DONARIS VIG in 2019 a atins 85,8 milioane lei. Top trei daune achitate

13.05.2020

Statisticile DONARIS Vienna Insurance Group demonstreaza ca in viata se pot intampla de toate, iar un raport de activitate in domeniul asigurarilor poate surprinde cu adevarat. De exemplu, valoarea totala a despagubirilor achitate de catre DONARIS VIG pe parcursul anului 2019 a atins 85,81 milioane lei. Din aceasta, cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul Carte Verde, cu o suma totala de peste 3,89 milioane lei, achitata pentru deteriorarea unui roboscan.Create AccountLog In Your Account