Asigurari

CNPF: Legea privind societatile pe actiuni, racordata la standardele europene

20.02.2020

Legea privind societatile pe actiuni va fi racordata la standardele europene. Parlamentul a aprobat, in lectura a doua, in sedinta plenara din 20 februarie a.c., o serie de modificari si completari a legislatiei, anunta Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) intr-un comunicat de presa.

GRAWE Carat estimeaza o crestere a cotei de piata in 2020 si mizeaza pe asigurarile facultative

17.02.2020

GRAWE Carat a inregistrat, in 2019, o crestere a vanzarilor de 20,4% comparativ cu 2018, totalizand subscrieri de peste 260 milioane de lei. Totodata, pentru 2020, compania estimeaza o crestere a cotei de piata, mizand pe asigurarile facultative, a precizat, pentru xprimm.md, Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat.

Vladimir STIRBU, MOLDCARGO: Subscrierile companiei au crescut cu 28% in 2019

12.02.2020

Anul 2019 a fost unul satisfacator pentru MOLDCARGO, compania inregistrand prime brute subscrise in valoare de 120 miloane lei, in crestere cu 28% fata de anul precedent. Pe langa segmantele RCA si Carte Verde, anul trecut au crescut si asigurarile CASCO sau Travel, insa, un rezultat imbucurator a venit din asigurarile de bunuri, inclusiv din randul persoanelor fizice, a declarat pentru xprimm.md, Vladimir STIRBU, Director General, MOLDCARGO.

MOLDASIG vinde la Bursa un pachet unic cu 480.000 de actiuni nou emise

05.02.2020

Compania de asigurare MOLDASIG, scoate la licitatie, pe site-ul Bursei de Valori din Moldova, un pachet unic de 480.000 de actiuni ordinare, nominative, nou emise, de clasa I, la pretul initial de 296,75 de lei per actiune, arata un anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori a Moldovei.

CNPF avertizeaza 15 brokeri cu retragerea licentei pe fondul neadecvarii legislatiei privind capitalului social

29.01.2020

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) din Moldova avertizeaza 15 brokeri de faptul ca ar putea ramane fara licente, intrucat, potrivit unei ordonante, in urma monitorizarii participantilor profesionisti la piata asigurarilor, s-a contatat ca nu respectau legislatia privind conformarea cuantumului capitalului social.

CNPF si FMI au analizat evolutiile recente inregistrate pe piata financiara nebancara

28.01.2020

Comisia Nationala a Pietei Financiare din Republica Moldova si reprezentanti ai Fondului Monetar International au analizat intr-o intalnire recenta evolutiile inregistrate pe piata financiara nebancara. Cel mai punctual examinat a fost evolutia in sectorul de creditare nebancara - segment efectiv supravegheat de catre CNPF din aprilie 2019.

Alina OSOIANU a revenit in functia de Director Executiv al BNAA

23.01.2020

La inceputul acestui an, Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si-a ales o noua conducere. Astfel, incepand cu data de 6 ianuarie 2020 in functia de Director Executiv al Biroului a fost aleasa ALINA OSOIANU, care a mai detinut aceasta functie in perioada 2015-2018.

Moldova: Banca Mondiala apreciaza activitatea autoritatii de supraveghere si este pregatita sa acorde in continuare asistenta necesara pentru a reforma piata de asigurari

09.10.2019

La finele lui septembrie 2019, o misiune a Bancii Mondiala a fost prezenta la Chisinau, pentru a sprijini autoritatile locale in demersul acestora de a implementa o reforma la nivelul industriei locale de asigurari, informeaza Capital.market.

MOLDASIG face precizarii privind continuarea activitatii in urma deciziei CNPF

01.08.2019

In legatura cu decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare, publicata in Monitorul Oficial din 26 iulie 2019, referitor la administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" S.A. de catre autoritatea de supraveghere

VIDEO: Aurica DOINA, BNAA: Liberalizarea tarifelor RCA este o provocare pentru piata din Republica Moldova

06.06.2019

Din 1 iulie 2019, va incepe procesul de liberalizare a pietei asigurarilor din Republica Moldova. Daca pana acum, preturile pentru RCA si Carte Verde erau stabilite de Autoritatea de Supraveghere, dupa aceasta data, companiile de asigurari isi vor putea stabili singure preturile pentru politele vandute. Insa, acest lucru poate impune si riscuri foarte mari, a atras atentia Aurica Doina, Director Executiv al Biroului Asiguratorilor Auto din Moldova (BNAA), intr-un interviu acordat XPRIMM TV.Create AccountLog In Your Account