Asigurari

Exclusiv: Rezultatele preliminare ale pietei de asigurari din Moldova in 2017, afla aici clasamentul pe companii!

28.02.2018

Piata de asigurari din Moldova a totalizat in anul precedent un volum de prime brute subscrise in valoare de 1,5 miliarde lei, in crestere cu 4,8% fata de anul 2016, arata datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate in premiera de portalul specializat www.xprimm.md.

Cat castiga un salariat in asigurari? In 2017, castigul mediul lunar in asigurari a fost printre cele mai mari din economia nationala

27.02.2018

Angajatii structurilor financiare si ai firmelor de asigurari au avut cel mai mare salariu mediu lunar intre activitatile economice la nivel national in 2017, arata cele mai recente date publicate de catre Biroul National de Statistica.

Forecast 2018: Care sunt estimarile companiilor de asigurare din Moldova?

26.02.2018

In pofida realitatilor economice locale, piata de asigurari din Moldova a reusit sa se mentina pe un trend pozitiv in ultimii ani, chiar daca volumul acesteia nu este unul impresionant. Cele 15 companii de asigurare active isi impart o piata de peste 66 milioane de euro, dominata de asigurarile auto (circa 68% din piata), similar si altor piete din regiune.

Exclusiv: ASITO are un nou Director General si ar putea iesi in curand din administrare speciala - vezi aici detalii!

22.02.2018

Consiliul de Administratie al ASITO si-a ales de curand conducerea executiva, fiind numit in calitate de Presedinte Eugeniu SLOPAC, iar Director General - Stela SUBOTIN.

Asiguratorii moldoveni au platit 81,7 milioane lei pentru accidentele produse in afara tarii in 2017. Vezi aici statistica pe companii!

06.02.2018

81,7 milioane lei este suma platita de catre asiguratorii moldoveni in 2017 pentru daune produse in afara tarii de autovehicule inmatriculate in Moldova si care detineau polite Carte Verde, arata datele preliminare ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalul specializat de asigurari www.xprimm.md. 

CNPF a avizat majorarea capitalului social la GENERAL Asigurari

02.02.2018

Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a hotarat inregistrarea in Registrul de stat a emisiunii suplimentare de actiuni a companiei GENERAL Asigurari in valoare de 20 milioane lei. Aceasta s-a facut printr-o emisiune suplimentara inchisa in numar de 20.000.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1 leu.

Exclusiv: Asiguratorii moldoveni au vandut polite Carte Verde in valoare de 321 milioane lei in 2017. Afla aici clasamentul companiilor si rezultatele pe zone!

01.02.2018

Companiile de asigurare din Moldova au vandut circa 363.000 de polite Carte Verde in anul precedent, in crestere cu 14,5% fata de 2016, arata datele preliminare ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

Valeriu CHITAN, Presedinte, Consiliului de Administratie al CNPF

30.01.2018

Dupa o lunga perioada de interimat, incepand cu anul precedent autoritatea de supraveghere a pietei financiare din Moldova are un nou Presedinte. Misiunea acestuia este dificila, tinand cont de problemele acumulate in timp dar si de anumite semne de intrebare care planau asupra institutiei privind modul in care a reactionat in trecut la anumite derapaje pe piata de profil. Despre realitatile pietei de asigurari, restabilirea imaginii institutiei, situatia concreta a unor societati de asigurare si la ce ar trebui sa se astepte jucatorii din piata in viitorul apropiat dar si consumatorii am discutat cu Valeriu CHITAN, Presedintele Consiliului de Administratie al CNPF.

ASITO ar putea iesi de sub administrare speciala - actionarii au ales un nou Consiliu de Administratie

30.01.2018

Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurare ASITO a ales, la inceputul acestei luni, un nou Consiliu de Administratie.

Brokerii de asigurare au intermediat 31,3% din totalul subscrierilor din piata. Vezi aici rezultatele brokerilor la 9 luni si clasamentul!

29.01.2018

332,4 milioane lei - acesta este volumul de prime brute intermediate de catre brokerii moldoveni de asigurare in primele 9 luni din anul precedent, in crestere cu aproximativ 4% fata de perioada similara din 2016, arata datele centralizate de catre autoritatea de supraveghere de profil din Moldova. Aceasta reprezinta peste 31,3% din totalul subscrierilor asiguratorilor.Create AccountLog In Your Account