Asigurari

Republica Moldova - membru deplin in cadrul Sistemului International de Asigurari "Carte Verde"

25.09.2020

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) au anuntat ca Republica Moldova a devenit membru deplin in cadrul Sistemului International de Asigurari "Carte Verde".

Romania a fost principalul partener de comert exterior pentru Moldova in primele sapte luni

22.09.2020

Romania a fost principalul importator de produse moldovenesti in primele sapte luni ale anului 2020, importurile din Republica Moldova inspre Romania depasind de cateva ori importurile altor parteneri, anunta Biroul National de Statistica (BNS).

MOLDASIG majoreaza capitalul social al ASITO Kapital cu peste 5 milioane de lei

18.09.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) a aprobat, la ultima sedinta de Consiliu, majorarea capitalului social al ASITO Kapital de catre MOLDASIG cu 5,71 milioane de lei, ajungand la o valoare de 26,35 milioane lei.

Presedintele CNPF, Valeriu CHITAN, decorat de presedintele Moldovei cu "Ordinul Republicii"

14.09.2020

Presedintele Comisiei Natinale a Pietei Financiare (CNPF) a fost decorat de catre Presedintele Republicii Moldova, Igor DODON, cu "Ordinul Republicii", cea mai inalta distinctie in stat, pentru merite deosebite, munca indelungata si prestigioasa in diverse domenii, inalte calitati profesionale si activitate intensa pe taram social.

CNPF face apel catre comunitatea de creditare non-bancara in sustinerea agricultorilor

09.09.2020

Comisia Nationala a Pietei Financiare face apel catre comunitatea de creditare non-bancara din Republica Moldova pentru sustinerea agricultorilor, ca urmare a impactului major provocat de seceta care a dus la pierderea semnificativa a recoltelor.

INTACT Asigurari acopera riscul imbolnavirii cu coronavirus in cadrul a doua produse de asigurari

01.09.2020

Compania INTACT Asigurari SA ofera asigurarea riscului de imbolnavire cu infectia virala COVID-19 atat in tara cat si in strainatate in componenta a doua tipuri de asigurari, precizeaza asiguratorul.

CNPF despre KLASSIKA Asigurari: In mod perpetuu se confrunta cu incapacitate de plata profunda

27.08.2020

KLASSIKA Asigurari, aflata in administrare speciala de peste un an de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare a fost declarata in incapacitate de plata, intrucat rezultatele nu au fost cele asteptate si compania nu isi poate respecta obligatiile contractuale, au explicat pentru xprimm.md oficialii CNPF.

GRAWE Carat lanseaza COVID-19 PROTECT, un produs cu acoperire specifica pentru calatoriile in strainatate

24.08.2020

GRAWE Carat Asigurare lanseaza un nou produs de Asigurare de Sanatate pentru calatoriile peste hotare cu acoperire specifica pentru cazul de imbolnavire cu COVID-19. Polita COVID-19 PROTECT acopera cheltuielile medicale in cazul imbolnavirii cu noul virus SARS-COV2, in plus fata de alte boli sau accidente care apar in timpul calatoriei in afara Republicii Moldova.

Piata asigurarilor din Republica Moldova, scadere de peste 18% in primul semestru al anului

18.08.2020

Asiguratorii activi pe piata din Republica Moldova au vandut polite de asigurare in valoare de 626,8 milioane lei in primul semestru al anului 2020, in scadere cu 18,5% fata de perioada similara a anului precedent, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF).

Victoriabank, sechestru pe activele bancii. Reactia bancii si a FMI

17.08.2020

Victoriabank, a treia banca din Republica Moldova dupa active, unde actionari sunt Banca Transilvania si BERD, este prinsa in mijlocul unor tensiuni, intrucat judecatorii moldoveni au pus sechestru pe activele sale in urma unor evenimente petrecute in urma cu sase ani. Banca se declara "surprinsa" de includerea sa in cazul anchetat de procurori, iar FMI a luat nota de rechizitoriul Procuraturii asupra bancii.Create AccountLog In Your Account