Asigurari

Asiguratorii au vandut polite Carte Verde de 131,4 milioane lei in primul semestru din 2017


Asiguratorii din Moldova au vandut 143.000 polite Carte Verde in primul semestru al acestui an, in crestere cu peste 20.000 de polite fata de perioada similara din anul precedent, echivalentul a 131,4 milioane lei, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate pentru www.xprimm.md.

Cele mai multe polite au fost vandute in zona 1 (Ucraina si Belarus) - 75.830, urmata de zona 3 (toate tarile sistemului Carte Verde) - 51.897. MOLDASIG este asiguratorul care a emis cele mai multe polite, urmat de GENERAL Asigurari, DONARIS VIG si KLASSIKA Asigurari.

Prima medie pentru politele Carte Verde in perioada de referinta a fost de 919 lei moldovenesti, intr-o usoara scadere fata de anul precedent.

In aceeasi perioada, companiile de asigurare au platit 34,8 milioane lei pentru daune produse in afara tarii de autovehiculele inmatriculate in Moldova si care detineau polite Carte Verde. In total, au fost achitate 796 de daune. De asemenea, cele mai multe daune, ca valoare, au fost platite in zona 3, respectiv 25 milioane lei.

In Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ALLIANCE Insurance Group, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ si KLASSIKA Asigurari.

Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 09.08.2017Create AccountLog In Your Account