Asigurari

Asiguratorii au vandut polite Carte Verde in valoare de 234 milioane lei in primele 9 luni din acest an. Vezi TOPUL companiilor pe zone!


276.782 de polite Carte Verde au fost vandute de catre asiguratorii din Moldova in primele noua luni ale anului 2017, echivalentul a 233,96 milioane lei, arata datele oficiale ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

Datele arata ca cele mai multe polite (peste 154.000) au fost vandute in zona 1 (Ucraina si Belarus), urmata de zona 3 (tarile sistemului Carte Verde) - 97.776 de polite.

De asemenea, cele mai multe asigurari Carte Verde au fost emise de catre GENERAL Asigurari, urmata de MOLDASIG, DONARIS VIG, KLASSIKA Asigurari si ASTERRA Grup.

Desi numarul politelor emise a crescut cu 13%, evolutia nominala a primelor brute subscrise a fost de 5,64%, iar prima medie pentru politele Carte Verde vandute de asiguratorii moldoveni in cele noua luni a scazut cu 6,50% pana la 845,29 lei (in primele noua luni ale anului 2016, prima medie pentru Carte Verde insuma 904,08 lei).

Unul dintre motive ar fi scaderea numarului de polite vandute in zona 2 (Ucraina, Belarus si Federatia Rusa) care s-a reflectat in scaderea sumei primelor brute subscrise cu 5% pentru zona respectiva.

In prezent, politele Carte Verde sunt vandute in Moldova de catre urmatoarele companii: MOLDASIG, KLASSIKA Asigurari, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDCARGO, ASTERRA Grup, ACORD-GRUP, GENERAL Asigurari si MOLDOVA-ASTROVAZ.

Pentru consultarea rezultatelor companiilor membre ale BNAA pentru T3/2017 - aici.

Nota: Redactia www.xprimm.md va pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale companiilor de asigurare si de brokeraj ale pietei asigurarilor din Moldova, remise de CNPF. Pentru vizualizare indicatorilor financiari ai pietei de profil, ierarhiile societatilor pe diferite clase de asigurare, accesati urmatorul link. 
Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 30.10.2017


Create AccountLog In Your Account