Stiri externe

Asiguratorii francezi contribuie cu 216 mil. dolari la un fond de solidaritate cu business-urile afectate de COVID-19


Federatia Franceza a Asiguratorilor (FFA - Federation Francaise de l'Assurance) a anuntat ca asiguratorii francezi vor contribui cu suma de 216 milioane de dolari (aproximativ 200 de milioane de euro) in cadrul unui fond creat de guvern pentru a ajuta companiile care, pe fondul COVID-19, se confrunta cu o scadere semnificativa a activitatii, noteaza Insurance Journal.

Potrivit sursei citate, discutiile in acest sens intre companiile franceze de asigurari si Guvernul Frantei au loc de mai bine de o saptamana. In aceasta perioada, cele doua parti au intocmit un plan menit sa ajute business-urile in situatia in care multe dintre acestea, cum ar fi barurile sau restaurantele, sunt inchise ca urmare a carantinei impuse de autoritati.

Aproape toate planurile de asigurare ale companiilor, cum ar fi intreruperea afacerii, probleme la nivelul lantului de aprovizionare, anularea evenimentelor, incapacitate de livrare, exclud epidemiile, sustine FFA. In acest context, Ministerul Finantelor din Franta a anuntat ca asteapta propuneri inedite de produse de asigurare care sa imbunatateasca, pe viitor, acoperirile pentru riscurile majore la adresa sanatatii.

Marti, 24 martie, bilantul COVID-19 indica, in Franta, 22.300 de cazuri confirmate si 1.100 de decese pe fondul epidemiei. Alte 10.176 de persoane erau spitalizate, in vreme ce 2.516 se confruntau cu probleme grave de sanatate. In acest context, Moody's avertiza, recent, ca, in cazul in care nu achita despagubirile pe segmentul de intrerupere a afacerii, industria de asigurari va suferi la nivel reputational.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 25.03.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account