Romania

Barometrul 24Broker al asigurarilor: Dupa scaderile din aprilie si mai, luna iunie se incheie cu cresteri ale primelor intermediate


Daca in lunile aprilie si mai valoarea primelor intermediate de brokerii care utilizeaza platforma 24Broker au fost in scadere, luna iunie a debutat optimist si se incheie cu un avans de peste 4,5%, arata Barometrul 24Broker lansat de catre compania Life is Hard.

Conform documentului, in luna mai, primele brute subscrie de brokerii de asigurare au scazut cu 1,81% comparativ cu luna aprilie a anului curent si cu 9,59% comparativ cu luna mai a anului trecut.

Barometrul monitorizeaza evolutia primelor brute de asigurare subscrise de catre cei 120 de brokeri care utilizeaza platforma 24Broker, din 280 brokeri activi in piata de asigurari din Romania.

"Chiar daca prin intermediul acestui barometru nu avem o reprezentativitate de 100% pentru intreaga industrie a asigurarilor, este totusi un indicator important prin prisma faptului ca prin intermediul platformei 24Broker.ro, brokerii de asigurare au tranzactionat anul trecut prime in valoare de 2.953.578.808 milioane lei, adica 46.28% din volumul total al primelor subscrise de brokeri pentru intreaga piata a asigurarilor. Conform raportului ASF privind evolutia pietei asigurarilor, in 2019 companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 65,60% ( 6.380.788.060 lei), din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori (7.203.671.303 lei) pe cele doua categorii de asigurare (asigurari de viata si asigurari generale)", precizeaza Life is Hard.

Luna martie a acestui an a fost foarte usor influentata de criza COVID, practic s-a incheiat cu o usoara crestere de 4,7% a primelor brute subscrie comparativ cu martie 2019 si de 6,67% fata de luna februarie a anului curent.

Trimestrul 1 2020 inregistrand o crestere de 8,9% comparativ cu Trimestrul 1 din 2019.

Luna aprilie este luna in care criza COVID si-a spus cuvantul si a fost luna cu cea mai mare scadere - 14,12% fata de aprilie anul trecut si 18,9% fata de luna martie ca volum al PBS (prime brute subscrise). Cele mai mari scaderi comparativ cu aprilie 2019 s-a inregistrat la asigurarile de garantii (-62%) si cele de calatorie (-98%) in vreme ce pe asigurarile auto scaderea a fost de doar 8,2% pe RCA si ceva mai drastica pe Casco (28,6%) .

"In luna mai observam o usoara ameliorare a situatiei, impactul crizei nu mai este asa de amplu, scaderea de prime brute subscrise comparativ cu mai 2019 este de -5,65%, iar comparativ cu luna aprilie a anului in curs se constata o crestere de 16,57%", se mai spune in documentul citat.

Luna iunie debuteaza optimist si se incheie cu o crestere de 4,56% comparativ cu iunie 2019.

Piata asigurarilor a avut o evolutie peste asteptari in primele trei luni din 2020, depasind pragul de 3 miliarde de lei, insa pandemia a adus o scadere de 20% in luna aprilie, ne-a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), prezent in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 30.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!
» VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
» VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei
» Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018
» VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
» Incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale! Examenul de admitere, exclusiv online
» Digitalizarea si procesele de invatare - noi programe de pregatire profesionala in asigurari
» Serviciul de Ambulanta Caras-Severin aloca aproape 1 mil. lei pentru asigurari auto
» INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19
» Dezbatere XPRIMM Time for Business: Cum convingem romanii sa se asigure?


Create AccountLog In Your Account