Stiri externe

Britanicii cu varsta medie de 50 de ani nu au economisit suficient pana acum pentru pensie


Cei mai multi dintre britanicii cu varsta medie de 50 de ani nu au suficiente economii in fondul de pensii pentru a finanta o pensionare confortabila, arata un studiu realizat de SunLife, care a analizat finantele a 3.000 de britanici cu varsta medie de 50 de ani si a aflat ca 21% dintre acestia nu au economisit deloc. Pe de alta parte, arata The Actuarial Post, citand acelasi studiu, cei 79% care au agonisit au, in medie, economii de 146.666 de lire sterline.

The Pensions and Lifetime Savings Association arata ca, pentru a se bucura de o pensionare confortabila (cheltuieli de baza si o vacanta anuala in Europa) un britanic are nevoie de 20.200 de lire sterline anual. Cum pensia de stat este de 8.767 de lire sterline/an, mai trebuie acoperita o "gaura" de 11.433 de lire sterline (in conditiile unei cresteri anuale de 3%). Cu alte cuvinte, un britanic are nevoie de economii de 282.000 de lire sterline pentru a se asigura ca se va bucura de o batranete confortabila.

SunLife arata ca, in medie, un britanic in varsta de 50 de ani are, astazi, economii mai mici cu 135.334 de lire sterline. Luand in calcul o crestere anuala de 3%, un britanic in varsta de 50 de ani, care vrea sa iasa la pensie la 65 de ani, trebuie sa economiseasca, lunar, 357 de lire sterline, pentru o "tinta" de 282.000 de lire sterline. La 55 de ani trebuie sa economiseasca, lunar, 531 de lire sterline, iar la 59 de ani - 876 de lire sterline/luna, pentru a iesi la pensie la 65 de ani, cu un venit anual de 20.200 de lire sterline.

Pentru un stil de viata mai confortabil, ce presupune cel putin doua vacante anuale, dar si modernizarea locuintei, un britanic ar avea nevoie de 33.000 de lire sterline/an. In aceste conditii, un britanic in varsta de 50 de ani trebuie sa economiseasca, lunar, 1.669 de lire sterline, pentru a iesi la pensie la 65 de ani, cu un venit anual de 33.000 de lire sterline. In acelasi context, economiile lunare cresc la 2.492 de lire sterline pentru cei in varsta de 55 de ani si la 4.125 de lire sterline pentru cei in varsta de 59 de ani.

"Potrivit studiului nostru, doar 9% dintre britanicii din categoria de varsta 50-60 de ani sunt increzatori ca au economisit suficient pentru pensionare. Mai departe, 32% spera sa fi economisit suficient, in vreme ce 36% spun categoric ca nu au suficiente economii, iar alti 15% nu sunt siguri. Evident, media de economii pentru cei din categoria 50-60 de ani nu este inca matura, multi dintre ei isi pot atinge obiectivul pana la pensionare. Pentru altii, insa, in special pentru cei care au implinit varsta iesirii la pensie, suma ce trebuie economisita in fiecare luna e substantiala, daca vor sa isi asigure un venit care sa le permita o pensionare confortabila", spune Simon STANNEY - Marketing Director, SunLife.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account