Asigurari

Brokerii de asigurare au intermediat 31,3% din totalul subscrierilor din piata. Vezi aici rezultatele brokerilor la 9 luni si clasamentul!


332,4 milioane lei - acesta este volumul de prime brute intermediate de catre brokerii moldoveni de asigurare in primele 9 luni din anul precedent, in crestere cu aproximativ 4% fata de perioada similara din 2016, arata datele centralizate de catre autoritatea de supraveghere de profil din Moldova. Aceasta reprezinta peste 31,3% din totalul subscrierilor asiguratorilor.

Ponderea cea mai insemnata a primelor intermediate de catre brokeri revine asigurarilor generale (94,76%,), in timp ce cota asigurarilor de viata in perioada de referinta a reprezentat 5,24%,.

De asemenea, asigurarile auto domina in continuare portofoliul brokerilor de asigurare, astfel ca primele intermediate pe aceste segmente (CASCO + RCA + CARTE VERDE) au reprezentat 256,4 milioane lei sau 77% din totalul primelor intermediate.

In perioada raportata, numarul de contracte incheiate de societatile de brokeraj s-a majorat cu 15.4%, pana la 355.144 contracte, iar veniturile brokerilor au ajuns la 121,53 milioane lei. 

Dupa volumul de prime intermediate, liderul pietei redevine PRODEVIZ, cu o cota de piata de 6,86%. Urmeaza in clasament AECM ASIGURARI (6,77%), ERVAX GRUP (6,46%,), DIPLOMAT Broker (5,17%) si EUROLIFE Broker de Asigurare (4,42%). 

In acelasi timp, primii 10 brokeri au realizat aproape jumatate din volumul total al primelor intermediate pe piata de brokeraj.

Redactia www.xprimm.md va pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale companiilor de asigurare si de brokeraj ale pietei asigurarilor din Moldova, remise de CNPF. Pentru vizualizarea indicatorilor financiari ai pietei de profil, ierarhiile societatilor pe diferite clase de asigurare, accesati urmatorul link.


Share |


Editor: Stefan GORBAN | Publicat pe 29.01.2018


Create AccountLog In Your Account