Romania

Buget de peste 2,7 milioane de lei pentru asigurarea parcului auto al Postei Romane


Compania Nationala Posta Romana organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitionarea de servicii de asigurari obligatorii auto RCA si CASCO - fara fransiza, pentru autovehiculele din parcul auto al acesteia, pentru o perioada de un an.

Valoarea estimata a contractului este de 2.710.080 de lei, conform anuntului publicat de companie pe SICAP.

Potrivit anuntului de participare, contractul este divizat in doua loturi:
  • Lotul 1: servicii de asigurare obligatorie de raspundere civila RCA pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, pentru 988 de autovehicule si mopede, polite valabile pe o perioada de 12 luni;
  • Lotul 2: servicii de asigurare CASCO privind daunele produse in accidente din vina proprie, pentru 776 autovehicule, polite valabile pe o perioada de 12 luni.
De asemenea, valoarea contractului este impartita astfel:
  • Lotul 1: 901.020 de lei (RCA)
  • Lotul 2: 1.809.060 de lei (CASCO)
In ceea ce priveste contractul RCA, politele vor avea valabilitate pentru toate tarile din Uniunea Europeana si pentru Republica Moldova (extinderea pentru Rep. Moldova va fi solicitata pentru un numar de maxim 7 autocamioane si 7 remorci aferente acestora), se precizeaza in Caietul de Sarcini.

In caz de dauna totala, asiguratorul va achita o suma reprezentand 80% din valoarea asigurata, epava ramanand in posesia asiguratului spre reparare sau valorificare.

In cazul constractului CASCO, politele se vor incheia fara fransiza (Full CASCO) si fara inspectie de risc. Autovehiculele CNPR, prin natura activitatii de exploatare in care sunt angrenate, nu pot fi rezervate pe timpul zilei pent ru aceasta operatiune. Toate cele 776 autovehicule au fost asigurate Full CASCO pe toata perioada de utilizare, de la nou si pana in prezent, se mai spune in Caietul de Sarcini.

Potrivit documentului citat, asigurarea auto CASCO are ca scop protectia asiguratului pentru pagube produse autovehiculelor din dotare prin avarii (ciocniri, lovituri sau izbituri cu alte autovehicule sau cu alte corpuri), daune provocate de calamitati naturale sau incendii, distrugere, furt al autovehiculului sau parti componente ale acestuia.

De asemenea, asiguratorul trebuie sa acorde despagubiri pentru avarii sau distrugeri produse autovehiculului asigurat, pe teritoriul Romaniei, respectiv in tari UE sau in afara (la cererea asiguratului), oricare ar fi persoana care a condus autovehiculul, autorizata sau nu de proprietar, in mers sau in stationare, in timpul sau in afara programului regulamentar de conducere.

Asiguratorul va acorda despagubiri pentru pagubele produse autovehiculelor prin vandalism, prin actiunea individuala a unor persoane, precum si daune provocate autovehiculului de autori necunoscuti.

In acelasi document se mai precizeaza ca asiguratorul se obliga sa despagubeasca asiguratul indiferent daca autovehiculul este dotat sau nu cu anvelope de iarna.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 aprilie 2019, ora 15:00, cand vor fi deschise ofertele.

In 2018, licitatia a fost castigata de ASIROM si OMNIASIG, ambele companii membre ale Vienna Insurance Group

CN Posta Romana este detinuta de statul roman prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 15.03.2019

Cele mai recente stiri:
» ASIROM VIG are un nou CFO
» VIDEO: Dan DOBRE: Primul lucru pe care ni-l dorim de la asigurarile private de sanatate este sa fie usor intelese
» Numarul locuintelor asigurate se mentine la peste 1,7 milioane
» Deciziile adoptate marti de Consiliul ASF
» Romania gazduieste Conferinta Anuala a Insurance Europe. Inregistrati-va acum!
» Cum te protejeaza o asigurare privata de sanatate?
» Profitul GROUPAMA Asigurari din 2018, afectat de amenda Consiliului Concurentei. Ce planuri are asiguratorul pentru 2019?
» Madalin ROSU lanseaza prima carte dedicata daunelor din asigurarile auto
» BNR vrea sa cumpere polite CASCO pentru 52 de autovehicule
» Insurance Europe: Asigurarea are un rol important in cazul inundatiilor


Create AccountLog In Your Account