Romania

CN Aeroporturi Bucuresti asigura conducerea prin polite de tip D&O


Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) organizeaza o licitatie in vederea achizitiei de servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a administratorilor si directorilor executivi (tip D&O), fara fransiza, pentru o perioada de 36 de luni.

Valoarea totala estimata a contractului este de 107.100 euro, potrivit anuntului publicat de CNAB pe SICAP.

Astfel, se doreste achizitia de servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a administratorilor - 7 membri - si directorilor executivi - 11 directori executivi.

Conform caietului de sarcini, limita de raspundere per eveniment si in agregat pentru un an este de 21.000.000 euro, suma asigurata fiind de 63.000.000 euro pentru o perioada de 3 ani.

Criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul este "pretul cel mai scazut".

Asigurarea consta in preluarea raspunderiii civile, conform legii, a asiguratului, in vederea acoperirii eventualelor daune produse societatii, angajatilor si/sau tertelor persoane (investitori, creditori, institutii guvernamentale etc), in cursul executarii mandatului incredintat, ca urmare a oricaror acte sau fapte culpabile, savarsite cu prilejul exercitarii functiei, cand acestea nu constituie infractiuni, se mentioneaza in caietul de sarcini.

Infiintata in 2009, CNAB - Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti este entitatea care administreaza cele doua aeroporturi principale ale Romaniei: Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) si Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa).

In 2018, CNAB a raportat venituri totale de peste un miliard lei si un profit net de 343,3 milioane de lei. Statul roman, prin Ministerul Transporturilor, detine 80% din actiunile CN Aeroporturi Bucuresti, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 20%.

In 2006, Romania a devenit prima tara din UE care a impus prin lege obligativitatea incheierii de asigurari de raspundere civila profesionala pentru managerii de companii (D&O). Obligativitatea este valabila atat pentru companiile publice sau private cu actionariat romanesc, cat si pentru subsidiarele inregistrate in Romania ale caror actiuni sunt detinute complet sau partial de companii straine.

Asigurarea D&O acopera prejudiciile produse societatii, cat si daunele cauzate tertilor in urma faptelor comise din neglijenta, eroare, omisiune in exercitarea calitatii de conducere a persoanei/persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 11.07.2019

Cele mai recente stiri:
» Romanii pierd anual peste 35 mil. euro din drepturile de compensare pentru zboruri anulate sau intarziate pe care nu le solicita
» BAAR si ISF organizeaza Conferinta "Asigurarile auto si siguranta in trafic in era digitala"
» Asigurarile pentru trotinetele sau bicicletele electrice, dezbatute la nivel European
» MARSH organizeaza competitia #ReWrite: Hackathon
» Peste 400 de accidente rutiere s-au produs, in primele 9 luni, in urma neacordarii de prioritate pietonilor
» Combaterea fraudelor in domeniul daunelor, o preocupare pentru industria asigurarilor
» Electrica aloca un buget de 3,62 milioane de lei pentru asigurari RCA si CASCO
» RoboCasa, acum si cu sfaturi despre protectia mediului!
» Peste 1,7 milioane de locuinte sunt protejate prin polita PAD. Top judete cu cel mai mare grad de cuprindere in asigurare
» ASF are in vedere eliminarea, in scurt timp, a limitarilor aplicabile distribuitorilor de asigurari din alte state membre


Create AccountLog In Your Account