CNPF a adoptat modificari privind procesarea electronica a dosarelor Carte Verde. Vezi aici hotararea! -...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Asigurari

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

CNPF a adoptat modificari privind procesarea electronica a dosarelor Carte Verde. Vezi aici hotararea!


Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) va avea rolul de a tine evidenta centralizata printr-un sistem automatizat (RCA Data) a tuturor daunelor survenite si avizate in afara tarii pentru politele auto vandute de asiguratorii moldoveni (Carte Verde). Aceasta este una dintre modificarile adoptate de catre autoritatea de supraveghere (CNPF) printr-o hotarare recenta, publicata pe site-ul institutiei, care se refera la procesarea electronica a politelor Carte Verde si responsabilitatea BNAA in acest sens.

Astfel, daca pana in acest moment BNAA lua cunostinta cu situatia daunelor pe Carte Verde post factum (in data de 25 a urmatoarei luni fata de cea de gestiune), odata cu aceste modificari se va putea afla in timp real despre survenirea unei daune, astfel ca notificarea acesteia va fi urmata de introducerea daunei in sistemul RCA Data.

Mentionam ca hotararea adoptata de CNPF face parte din Planul de Actiuni stabilit de comun acord cu Consiliul Birourilor Carte Verde pentru redresarea situatiei din Moldova pe acest segment.

De asemenea, BNAA, agentii si brokerii de asigurare sunt responsabili de corectitudinea si autenticitatea datelor inregistrate in sistemul automatizat de stat RCA Data. Mai mult, BNAA are obligatia sa verifice si sa monitorizeze corectitudinea datelor completate de asiguratorul emitent "Carte Verde", cu notificarea imediata a acestuia in cazul depistarii anumitor erori sau neconcordante.

Vezi aici varianta completa a hotararii CNPF!

Asiguratorii moldoveni au subscris prime brute in valoare de 313,49 milioane lei in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 10,22% fata de intervalul similar al anului precedent, arata datele CNPF. Asigurarile auto detin o pondere de circa 69% in portofoliul asiguratorilor. In perioada mentionata, primele subscrise pe asigurarile auto RCA s-au majorat cu 28,5%, in timp ce pe segmentul Carte Verde cu aproape 9%.

Totodata, in primul trimestru din acest an, companiile de profil au platit cu 28,5% mai mult pentru daunele produse pe politele RCA, iar despagubirile efectuate in baza politelor internationale Carte Verde au scazut cu aproape 40%.

Mai multe detalii aici


Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 14.06.2017

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM