Asigurari

CNPF sanctioneaza ALLIANCE Insurance Group si declanseaza procedura de raspundere contraventionala


ALLIANCE Insurance Group a fost sanctionata recent cu o amenda in valoare de 112,5 mii lei, iar impotriva persoanelor cu functie de raspundere a fost declansata procedura de raspundere contraventionala. O hotarare in acest sens a fost emisa recent de catre autoritatea de surpaveghere (CNPF), in urma inspectiei in teren privind respectarea legislatiei in domeniul asigurarilor. Potrivit hotararii CNPF, "ALLIANCE Insurance Group nu a respectat modul de formare si mentinere a rezervei daunelor declarate, dar nesolutionate, pentru un contract de asigurare Carte Verde". Vezi aici hotarea CNPF.

Anterior, in activitatea ALLIANCE Insurance Group au fost depistate abateri similare, referitor la rezervele tehnice pentru indeplinirea obligatiilor asumate, se mai arata in hotararea CNPF. De asemenea, prin hotarea recenta s-a prescris companiei ALLIANCE Insurance Group respectarea neconditionata a prevederilor actelor normative si legislative si intreprinderea masurilor pentru inlaturarea incalcarilor reflectate in actul de control.

Precizam ca la finele lunii septembrie, Consiliul CNPF a obligat actionarii majoritari ai ALLIANCE Insurance Group, fosta VICTORIA Asigurari, sa isi vanda actiunile detinute la asigurator (87,2%) pana in data de 16 decembrie a.c. Actionarii vizati sunt GENERASHON Financial B.V. (57% din actiuni), BELLEFOND Invest (19,53%) si PAPILLON Invest LTD (10,7%). Mai multe detalii aici.

In baza informatiilor detinute de catre portalul www.xprimm.md, actiunile ALLIANCE Insurance Group nu au putut fi vandute din cauza instaurarii sechestrului asigurator urmare a solicitarii parchetului aticoruptie din Moldova. In prezent, autoritatile competente colaboreaza pentru solutionare acestei situatii. Vom reveni cu detalii.

ALLIANCE Insurance Group a trecut prin procedura de rebranding incepand cu septembrie 2015, an in care a inregistrat o crestere a subscrierilor de peste 3 ori, urcand pe pozitia a patra in clasamentul asiguratorilor din Moldova.

In primele 9 luni din acest an, compania a realizat subscrieri de 4,82 milioane euro, avand o cota de piata de 10,55%. Mai multe detalii aici.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 21.12.2016Create AccountLog In Your Account