Asigurari

Care sunt asiguratorii din Moldova cu numarul cel mai mare de plangeri din partea consumatorilor?


In primele noua luni ale anului precedent, consumatorii au formulat 650 de petitii la adresa companiilor de asigurare din Moldova, se arata intr-un raport al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF).

ASITO este compania de asigurari careia ii revin cele mai multe plangeri formulate de catre consumatori la CNPF, respectiv 585. Urmeaza in "clasament" MOLDASIG (14), ASTERRA GRUP (11), MOLDCARGO (11) si GARANTIE (10).

Totodata, in perioada raportata, companii precum TRANSELIT, KLASSIKA Asigurari si AUTO-SIGURANTA, ALLIANCE Insurance Group, DONARIS Vienna Insurance Group, ACORD-GRUP si GALAS au inregistrat cele mai putine reclamatii.

GRAWE CARAT Asigurari, MOLDOVA-ASTROVAZ si SIGUR-ASIGUR nu au raportat nici o plangere din partea consumatorilor, portivit raportului CNPF.

Pe segmentul de asigurari generale, cele mai multe petitii au fost inregistrate pentru clasa de asigurari de raspundere civila auto (481) si CASCO (28), iar un numar de 111 plangeri a fost intregistrat pe segmentul de asigurari de viata.

Nota: Redactia www.xprimm.md pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale pietei de asigurare din Republica Moldova pentru perioada ianuarie-septembrie 2015, remise de CNPF. Puteti vizualiza cum au evoluat indicatorii financiari ai companiilor de asigurare in primele 9 luni din 2015 comparativ cu perioada similara din 2014, precum si care sunt ierarhiile societatilor de profil pe diferite clase de asigurare, accesand urmatorul link.


Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 06.01.2016Create AccountLog In Your Account