Asigurari

Care sunt cele mai mari daune achitate de catre companiile de asigurari in 2017?


507,9 milioane lei este suma despagubirilor platite de catre asiguratorii moldoveni in anul precedent, in scadere cu 2,15% comparativ cu anul 2016, arata datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate de portalul specializat www.xprimm.md.

DONARIS VIG a platit cele mai multe daune, insumand un volum total de 78,5 milioane lei. Urmeaza in acest clasament MOLDASIG (78,1 milioane lei), ASTERRA Grup (65,85) si ALLIANCE Insurance Group (65,79 milioane lei).

In ceea ce priveste cele mai mari daune individuale achitate de asiguratori, in baza informatiilor furnizate de acestea, remarcam o dauna considerabila in valoare de 6,2 milioane lei platita de ACORD Grup pe segmentul asigurarilor aero-casco, in urma prabusirii unui avion. O despagubire insemnata a fost platita si de catre MOLDASIG, respectiv 1,7 milioane lei ca urmare a producerii unui accident soldat cu decesul unei persoane. Tot in 2017, si MOLDCARGO a achitat o dauna semnificativa, in urma unui incendiu - 1,2 milioane de lei, pe clasa de asigurari CASCO.

Alte plati importante au fost facute si de GRAWE Carat - 985 mii lei, pe clasa de asigurare CASCO dar si 507 mii lei achitati de KLASSIKA Asigurari, pentru o dauna pe segmentul de RCA si alti circa 504 mii lei pentru un risc pe segmentul de asigurari agricole.Share |


Editor: Stefan GORBAN | Publicat pe 06.03.2018


Create AccountLog In Your Account