Asigurari

Care sunt clasele de asigurari cele mai vandute de asiguratorii moldoveni in primul trimestru?


Asigurarile auto continua sa domine portofoliul companiilor de asigurare din Moldova, astfel ca acest segment a cumulat circa 70% din totalul vanzarilor asiguratorilor in primul trimestru, arata datele autoritatii de supraveghere.

Astfel, asigurarile obligatorii auto RCA detin ponderea cea mai insemnata - 24,3%, urmate de segmentul Carte Verde - 23,8% si in cele din urma CASCO - 19,7%.

Urmeaza in clasament asigurarile de proprietati, cu o cota de circa 10% in vanzarile asiguratorilor sau 33 milioane lei, in crestere cu aproape 40% fata de perioada similara din anul precedent. De asemenea, asigurarile de sanatate au cumulat si ele prime subscrise in valoare de peste 18 milioane lei, sau circa 5,5% din totalul pietei de asigurari generale.

O evolutie buna au avut-o si asigurarile de viata, care au urcat la 24 milioane lei (+15,4%) si o cota de piata de 7,2%.

Amintim ca asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 332,1 milioane lei in primul trimestru din 2018, in crestere cu 7% fata de intervalul similar al anului trecut, si au platit despagubiri de 121 milioane lei. Detalii, aici.
Share |


Editor: Oleg DORONCEANU | Publicat pe 23.05.2018


Create AccountLog In Your Account