Romania

Cat au castigat angajatii din asigurari in luna octombrie?


In luna octombrie 2017, in activitatile de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale) s-a inregistrat cea mai mare crestere a castigului salarial mediu net, cu 5% fata de septembrie 2017, arata datele publicate de INS - Institutul National de Statistica.

Conform INS, cresterile castigului salarial mediu net din octombrie, fata de luna precedenta, s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale sau pentru performante deosebite), drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte).

Pe de alta parte, in activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, dar si intr-o serie de sectoare industriale, s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna septembrie, printre factorii care au determina aceasta scadere numarandu-se "acordarea, in luna septembrie, de prime ocazionale, drepturi in natura si ajutoare banesti, sume din profitul net si alte fonduri, (...) nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), precum si angajarile de personal cu castiguri salariale mici din unele activitati economice."In luna octombrie 2017, pentru activitatile de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), castigul salarial mediu net a fost de 4.524 RON, in crestere cu 5% fata de luna septembrie a.c., iar pentru activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, acesta a fost de 3.171 RON, in scadere cu 2,1% fata de septembrie.

V-ati abonat la XPRIMM Job? Gasiti locuri de munca din asigurari si brokeraj


Profesionistii din Romania au la dispozitie doua instrumente de recrutare specializate si dedicate pietei asigurarilor, respectiv Newsletter-ul XPRIMM Job si portalul online www.asiguratori.ro. Acestea se adreseaza atat celor care doresc sa aplice la cele mai noi posturi disponibile in domeniu, cat si specialistilor in resurse umane din cadrul companiilor care cauta oamenii potriviti, cuprinzand anunturi de angajare ale companiilor de asigurare si de brokeraj din Romania.

Cu peste 700 de editii, Newsletter-ul XPRIMM Job este recunoscut pentru calitatea si cantitatea CV-urilor primite, fiind transmis saptamanal, in fiecare zi de luni, catre abonatii XPRIMM Stiri.

De asemenea, toate anunturile de angajare aparute in XPRIMM Job, precum si articole si materiale de specialitate de interes pentru toti cei care activeaza pe piata muncii pot fi gasite si pe grup dedicat de LinkedIn.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 14.12.2017

Cele mai recente stiri:
» Banca Mondiala: Romania este vulnerabila in fata dezastrelor naturale
» Carmina DRAGOMIR, METROPOLITAN Life: "Fiecare dintre noi trebuie sa actioneze astazi pentru viitorul lui"
» Ce lideri din asigurari sunt prezenti in prima editie a "CEO Report"?
» Parteneriat strategic semnat intre METROPOLITAN Life si PROVIDENT Financial Romania
» Cine sunt noii membri ai Consiliului ASF?
» VIDEO: Conferinta "Digitalizare si Inovatie: Noi Competente in Educatia Profesionala Financiara" - Principalele declaratii
» Studiu UNSAR: Romanii se tem cel mai mult de cutremure si de incendii
» VIDEO: Ce despagubiri a platit Gothaer in 2018 pe segmentul agricol?
» Componenta conducerii ASF, publicata in Monitorul Oficial
» Situatia dosarelor de dauna Carte Verde preluate de BAAR, dupa falimentul ASTRA Asigurari si CARPATICA Asigurari


Create AccountLog In Your Account