Stiri externe

China Re: COVID-19 va creste cererea de asigurari de sanatate


China Re se asteapta, potrivit reinsurance.ws, ca pandemia COVID-19 sa accelereze dezvoltarea industriei de re/asigurari, motivand in continuare cererea de asigurari de sanatate si, totodata, sporind importanta tehnologiei online si a transformarii digitale.

Pentru industria de reasigurari de viata si sanatate, cererea de asigurari interne va ramane robusta, iar integrarea produselor si a serviciilor va fi la fel de populara. China Re mai anticipeaza ca InsurTech va deveni noul obiectiv al concurentilor din piata.

China Re mai noteaza ca, pe fondul unei rate scazute a dobanzii, cererea de reasigurare financiara de tip economii si reasigurare financiara pentru business-uri ramane, cel mai probabil, stabila, in contextul in care numarul jucatorilor din piata va continua sa creasca.

De asemenea, China Re considera ca industria de asigurari de viata va putea mentine, pe termen lung, o tendinta favorabila, intrucat se concentreaza asupra functiei de protectie si asupra consolidarii reformei de produse si servicii.

Prin urmare, poate fi sesizata si o crestere semnificativa pentru tendintele de inovare si modernizare a produselor, integrarea serviciilor, interactiunea canalelor online si offline, precum si in ceea ce priveste investitiile in InsurTech.

In ceea ce priveste dezvoltarea pietelor de capital si implementarea fondurilor de asigurare, este probabil ca dinamica sa depinda, in mare masura, de starea economiei globale, care, inca de la inceputul anului, cunoaste ajustari profunde.

Pe fondul pandemiei COVID-19, economia Chinei se va confrunta, pe termen scurt, cu o presiune uriasa, inlocuirea vechilor factori de crestere macroeconomica cu unii noi va continua, iar reforma structurala a ofertei din sectorul financiar va fi tot mai profunda.

Ratele scazute ale dobanzii, combinate cu situatia economica si financiara complicata, inseamna, cel mai probabil, arata China Re, ca fondurile de asigurare vor ramane sub presiune, mai ales in ceea ce priveste activele, raspunderile si investitiile.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 01.04.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account