Colaborare romano-chineza in controlul inundatiilor si atenuarea dezastrelor - Romania - Asigurari - Totul despre...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Colaborare romano-chineza in controlul inundatiilor si atenuarea dezastrelor


Reprezentantii Ministerului Apelor si Padurilor din Romania si cei ai Ministerului Resurselor de Apa din Republica Populara Chineza au semnat, vineri, un acord de cooperare in domeniul gospodaririi apelor, care cuprinde prevederi precum controlul inundatiilor si atenuarea dezastrelor.

Astfel, Scretarul de stat Adriana PETCU a primit vineri, 8 septembrie 2017, o delegatie a Ministerului Resurselor de Apa din Republica Populara Chineza, condusa de catre Xuebin TIAN, Vice-Ministru al Resurselor de Apa. Cu aceasta ocazie a fost semnat un nou Acord privind cooperarea in domeniul gospodaririi apelor intre Ministerul Apelor si Padurilor din Romania si Ministerul Resurselor de Apa din Republica Populara Chineza.

"Semnarea noului acord a fost necesara datorita prioritatilor si abordarilor la nivel international in domeniul managementului resurselor de apa care s-au modificat considerabil in ultimii ani, dar si datorita aderarii Romaniei la Uniunea Europeana ce a condus la necesitatea revizuirii prioritatilor si legislatiei Romaniei in domeniul gospodarii apelor", se arata in comunicatul de presa.

Adriana PETCU a subliniat ca noul acord va contribui la dezvoltarea cooperarii in domeniul apelor intre Romania si China, astfel incat sa se poata raspunde provocarilor cu care cele doua tari se confrunta, in special in ceea ce priveste gestionarea integrata a resurselor de apa, controlul inundatiilor, atenuarea dezastrelor, protectia ecosistemelor acvatice, planificarea si gestionarea bazinelor hidrografice si a infrastructurii de apa.

Ea a adaugat ca are convingerea ca schimburile de bune practici, de date si informatii stiintifice si tehnice referitoare la domeniile de cooperare, dar si activitatile de cercetare comuna si dezvoltarea de proiecte comune vor conduce la o dezvoltarea durabila si un management integrat al resurselor de apa in cele doua tari.

Pe piata din Romania, riscul de inundatii este acoperit prin polita obligatorie de locuinta (PAD), alaturi de riscurile de cutremur si alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, la intreaga valoare a imobilului, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, suplimentara celei obligatorii.

Polita de asigurare obligatorie (PAD) acopera trei riscuri specifice Romaniei: cutremur, inundatie si alunecare de teren. Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata, 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

In anul 2016, Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania), societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, a achitat daune in valoare de peste 1,73 milioane lei ca urmare a inundatiilor.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 08.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Asiguratorii RCA au implementat decontarea directa. Vezi ce tarife practica!
» Black Friday a ajuns si in domeniul financiar. 15 sfaturi ca sa cumperi online in siguranta
» Conferinta Internationala "Formarea Profesionala Financiara Azi si Maine" - Vezi principalele declaratii!
» Afacerile TRANSILVANIA Broker au scazut cu 18% in primele noua luni
» EximAsig isi injumatateste capitalul social
» Asiguratorul de credite comerciale ATRADIUS intra pe piata din Romania
» DSU si FEMA au incheiat un acord pentru reducerea riscului la dezastre
» Tendintele digitale, dezbatute la "IIF2017: Insurance in the DIGITAL World Conference", Viena. Vezi principalele declaratii!
» Flota TAROM, asigurata de MARSH pentru al doilea an
» VIDEO: Piata asigurarilor are solutii pentru clientii digitali


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM