Romania

Combaterea fraudelor in domeniul daunelor, o preocupare pentru industria asigurarilor


Evenimentul "Insurance Roundtable: Facing new industry challenges using Analytics", organizat joi, 17 octombrie a.c., de Q-East si SAS - specialisti in domeniul Analytics si AI, a analizat si dezbatut situatia fraudelor din domeniul asigurarilor si solutiile de combatere a acestora.

La conferinta au participat mai multi reprezentanti ai companiilor din asigurari de pe piata locala, printre care ALLIANZ-TIRIAC, GROUPAMA Asigurari, EUROINS Romania, GRAWE Romania si WATFORD.

Scopul intalnirii a fost de a creste gradul de constientizare a managementului companiilor de asigurari cu privire la evolutiile care conteaza pentru acestea, astfel incat sa ramana competitive pe o piata globalizata. Iar Inteligenta Artificiala poate fi extrem de utila in procesul de detectare a fraudelor din asigurari.

In cadrul evenimentului, specialistii SAS au prezentat numeroase studii de caz privind fraudele din asigurari si cele mai noi cai de combatere a fraudelor in domeniul daunelor. Acestia au prezentat modalitati inovatoare de a detecta, preveni si investiga cererile frauduloase de daune, pe baza studiilor de caz realizate de companii de asigurari la nivel mondial.

Unul dintre studii a fost realizat la compania turca Aksigorta, ai carei oficiali au facut investigatii timp de 3 luni pentru a descoperi diverse modele de fraudare in dosarele de dauna, iar cu solutia informatica SAS investigatia a durat 30 mininute. Un alt caz este cel al companiei Ydrogios, din Grecia, unde investigatiile care durau 2-3 zile, acum se rezolva in 4-5 minute. Ei detectau 4% din fraude, iar acum gradul a urcat pana la 40%.

Asiguratorii de pe piata locala au inregistrat, in primele sase luni din acest an, prime brute subscrise in valoare totala de 5,43 miliarde de lei (+7,8% fata de perioada similara a anului trecut) si au achitata despagubiri in valoare de peste 3,3 miliarde de lei (+17,55%).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 17.10.2019

Cele mai recente stiri:
» "Totul despre asigurarile de sanatate" - o campanie de informare in Romania, unde sistemul sanitar e mereu un subiect de dezbateri
» Daunele platite de PAID Romania au crescut cu 70% in primele zece luni. Top judete cu cele mai mari pagube!
» ROMGAZ vrea sa asigure conducerea companiei prin polite de tip D&O
» Politia Romana: Numarul accidentelor grave a scazut usor in acest an
» Cum iti protejezi business-ul prin asigurarea de credit comercial?
» Alatura-te campaniei "Totul despre asigurarile de sanatate"!
» Personalizarea serviciilor - cheia catre consumatorul de astazi si de maine
» Politistii au verificat starea tehnica a vehiculelor intr-o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere
» Vorbeste cu Inimila - chatbot-ul care iti da informatii despre asigurarile de sanatate!
» Calin RANGU - Principalele obiective ale ISF pentru 2020


Create AccountLog In Your Account