Romania

Cornel COCA CONSTANTINESCU: FGA - asigurator de ultima instanta


Fondul de Garantare al Asiguratilor - FGA este o institutie solida ce actioneaza ca  "asigurator de ultima instanta", contribuind la protectia asiguratilor, la mentinerea increderii in piata asigurarilor si implicit la stabilitatea sistemului financiar", a declarat, joi, Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedintele ASF, prezent in cadrul "Forumului International al Schemelor de Garantare in Asigurari",ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

"Viitorul pietei asigurarilor trebuie sa fie gandit in contextul intensificarii  supravegherii si sa fie guvernat de existenta aceluiasi tratament pentru detinatorii de polite de asigurare in contextul cooperarii transfrontaliere", a adaugat Cornel COCA CONSTANTINESCU.

FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor gazduieste joi, 11 octombrie a.c., Conferinta Internationala a Forumului International al Schemelor de Garantare in Asigurari - IFIGS. Evenimentul este organizat pentru prima oara in Romania si aduce la aceeasi masa specialisti in asigurari din America de Nord, Europa, Asia, Africa si Australia.

Forumul International al Schemelor de Garantare in Asigurari a fost creat, prin asocierea unor scheme de garantare la nivel mondial, drept o platforma pentru facilitarea si promovarea cooperarii internationale intre schemele de garantare si alte entitati interesate in protectia detinatorilor de polite de asigurare.

Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 11.10.2018

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Prima zi de conferinte din cadrul FIAR 2019 a adus in dezbatere tendintele din piata de profil, digitalizarea si asigurarile de sanatate
» FIAR 2019: Conferinta Asigurarilor de Sanatate si Viata - Principalele declaratii!
» FIAR 2019: Conferinta "Insurance in a Digital World" - Principalele declaratii!
» FIAR 2019: Conferinta "Insurance Market Trends" - partea a II-a
» FIAR 2019: Conferinta "Insurance Market Trends" - partea I
» Noile editii ale revistelor PRIMM Asigurari & Pensii, Insurance Profile si XPRIMM Insurance Report s-au lansat la FIAR 2019
» UNSAR lanseaza campania OAMENII din Asigurari
» RENOMIA SRBA Broker si-a premiat angajatii si partenerii
» FIAR 2019 reuneste profesionistii in asigurari la Sinaia, intre 19 si 22 mai
» Ti-ai rezervat locul la BestMarketing 2019?


Create AccountLog In Your Account