Romania

Cum a evoluat castigul angajatilor din asigurari si pensii private in luna iulie 2020


Castigul salarial mediu al angajatilor din activitatea de (re)asigurari si pensii private s-a redus nesemnificativ (-17 lei) in luna iulie 2020 comparativ cu luna precedenta, conform datelor publicate de INS - Institutul National de Statistica.

Astfel, in activitatea de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), castigul mediu salarial net din iulie 2020 a scazut cu 0,3% (-17 lei), pana la 5.701 lei, de la 5.718 lei in luna precedenta. Si castigul brut s-a s-a diminuat tot cu 0,3%, la 9.611 lei (-27 lei), de la 9.638 lei in luna iunie.

Comparativ cu luna iulie 2019, castigul net a crescut cu 287 de lei in iulie 2020 (de la 5.414 lei), iar castigul mediu brut a a fost mai mare cu 457 de lei (de la 9.154 lei).In activitatile auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, valoarea castigului net urcat cu 1,8% in iulie a.c., pana la 3.964 lei, fata de 3.895 lei in luna precedenta, in timp ce castigul brut a crescut cu 2,2%, la 6.646 lei, de la 6.500 lei.

Per total, in intermedieri financiare si asigurari, castigul salarial mediu net s-a majorat, in iulie 2020, cu 5,9% fata de luna anterioara, pana la 5,786 lei, de la 5.466 lei, iar castigul brut a crescut la nivelul de 9.688 lei, de la 9.179 lei.

La nivel national, in luna iulie 2020, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5.468 lei, cu 99 lei (+1,8%) mai mare decat in luna iunie 2020. Castigul salarial mediu nominal net a fost 3.372 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 74 lei (+2,2%).

Note:

Castigul salarial nominal brut cuprinde salariile, respectiv drepturile in bani si in natura cuvenite salariatilor pentru munca efectiv prestata (inclusiv pentru timpul lucrat suplimentar) potrivit formei de salarizare aplicata, sporurile si indemnizatiile acordate ca procent din salariu sau in sume fixe, alte adaosuri la salarii potrivit legii, sumele platite pentru timpul nelucrat (indemnizatiile pentru concediile de odihna si studii, zile de sarbatoare si alte zile libere, sumele platite din fondul de salarii pentru concediile medicale), premiile, primele de vacanta si alte sume platite din fondul de salarii conform actelor normative sau contractelor colective de 2 munca, sumele platite din profitul net si alte fonduri (inclusiv contravaloarea biletelor de valoare).

Castigul salarial nominal net se obtine prin scaderea din castigul salarial nominal brut a impozitului, contributiei salariatilor pentru asigurarile sociale de sanatate, contributiei individuale de asigurari sociale de stat si a contributiei salariatilor la bugetul asigurarilor pentru somaj.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 15.09.2020

Cele mai recente stiri:
» Asigurarile - al patrulea cel mai afectat sector, la nivel global, in contextul pandemiei de COVID-19
» Otilia MIHAI: Romanii, interesati de acoperirea riscurilor imediate sau cu un impact major
» Serviciul de Protectie si Paza Bucuresti cauta asigurator RCA si CASCO pentru parcul auto
» Condamnata pentru emiterea de asigurari RCA si de locuinte in fals
» Sorin GRECEANU, Directorul General al BAAR, a fost ales Vicepresedinte al Consiliului Birourilor (Cob)
» Cat de Grawe sunt lucrurile in asigurari?
» CMU ofera asiguratorilor din UE o oportunitate majora de a-si consolida rolul de investitori pe termen lung
» Pompierii au intervenit in peste 4.000 de cazuri, in doar trei zile: sute de incendii, zeci de accidente rutiere si inundatii
» Mai putin de o saptamana pana la editia a VIII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"
» Strategia privind finantele digitale va veni in beneficiul consumatorilor si companiilor din domeniul asigurarilor


Create AccountLog In Your Account