Romania

Cum sa raspunzi la intrebarea "Ce ne puteti spune despre dumneavoastra?" de la interviu


Adesea, pe parcursul unui interviu de angajare, candidatul poate intalni una sau mai multe intrebari care ar putea fi considerate mai dificile. Printre acestea se numara, de exemplu, si "Ce ne puteti spune despre dumneavoastra?". Cum ar trebui sa raspundem in acest caz? Ne spun specialistii HR din asigurari.

Reprezentantii HR ai GROUPAMA Asigurari, de pilda, apreciaza "o scurta, dar cuprinzatoare descriere a candidatului, in care accentul sa cada pe experienta profesionala, sa accentueze echilibrul dintre hard si soft skills. Argumentele concrete si aducerea in discutie de la bun inceput a abilitatilor si experientei candidatului reprezinta cea mai buna solutie pentru un raspuns coerent la aceasta intrebare."

La randul sau, Elena IONESCU, HR Business Partner, METROPOLITAN Life, subliniaza importanta mentionarii, de catre candidat, a acelui avantaj competitiv care il diferentiaza de catre toti ceilalti. "Cred ca este util pentru candidati sa inteleaga faptul ca profesionistii se afla intr-o competitie de expertiza pe piata muncii, prin urmare ar trebui sa se axeze pe avantajul competitiv pe care ei il pot aduce in companie. Este important ca un candidat sa transmita care sunt calitatile sale profesionale prin care poate atinge cu succes obiectivele companiei si poate face, in acelasi timp, o diferenta pozitiva in dezvoltarea organizatiei", a precizat aceasta.

Desi este o intrebare mai putin comuna in interviurile de recrutare de la NN Asigurari de Viata, "intrucat CV-ul spune de regula esentialul despre candidat, iar discutia se concentreaza pe aspecte specifice", intr-o astfel de situatie "candidatul poate descrie, pe scurt, situatia profesionala actuala si motivatia sa de a continua sa se dezvolte intr-o pozitie precum cea pentru care a aplicat sau in industria pe care o vizeaza", noteaza Marta ROSU, Recruitment and Development Manager, NN Asigurari de Viata.

In ansamblu, este important ca cel intervievat "sa incerce sa ramana in sfera profesionala, sa mentina discutia intr-o atmofera pozitiva si sa detalieze realizarile profesionale acumulate, punand in valoare traseul parcurs si obiectivele de viitor", explica Rodica VISAN, HR Manager, CertAsig. De asemenea, acesta trebuie "sa fie sincer, clar si concis, sa se prezinte intr-o lumina pozitiva, prin descrierea abilitatilor relevante pe care le detine, obiective profesionale / personale, hobby-uri etc.", adauga si Anita DOBRE, Sef Departament Recrutare si Dezvoltare, OMNIASIG VIG.

Importanta sinceritatii in cadrul interviului este adusa in discutie si de Pia SIMIONESCU, Director Resurse Umane, Gothaer Asigurari Reasigurari, care explica faptul ca astfel de intrebari "ajuta evaluatorul sa inteleaga daca angajatorul poate sa ofere candidatului ceea ce isi doresteastfel incat sa fie motivat si multumit intr-un eventual nou job si potrivit cu cerintele acestuia. Toate raspunsurile false duc fie la descalificarea candidatului, daca recrutorul isi da seama ca sunt neadevaruri, fie la riscul de a plasa un angajat intr-un post, intr-o echipa sau intr-un context in care sa nu fie potrivit, sau caruia sa nu-i faca fata. Astfel, nici angajatul, nici angajatorul nu isi ating obiectivele", a afirmat aceasta.

In general, "daca exista sinceritate si transparenta de ambele parti, colaborarea va fi bazata pe incredere inca de la inceput si va fi benefica atat pentru angajat, cat si pentru companie, pe termen lung", puncteaza si Daniela ANTON, Specialist Resurse Umane, Signal Iduna.

V-ati abonat la XPRIMM Job? Gasiti locuri de munca din asigurari si brokeraj

Profesionistii din Romania au la dispozitie doua instrumente de recrutare specializate si dedicate pietei asigurarilor, respectiv Newsletter-ul XPRIMM Job si portalul online www.asiguratori.ro. Acestea se adreseaza atat celor care doresc sa aplice la cele mai noi posturi disponibile in domeniu, cat si specialistilor in resurse umane din cadrul companiilor care cauta oamenii potriviti, cuprinzand anunturi de angajare ale companiilor de asigurare si de brokeraj din Romania.

Cu peste 800 de editii, Newsletter-ul XPRIMM Job este recunoscut pentru calitatea si cantitatea CV-urilor primite, fiind transmis saptamanal, in fiecare zi de luni, catre abonatii XPRIMM Stiri.

De asemenea, toate anunturile de angajare aparute in XPRIMM Job, precum si articole si materiale de specialitate de interes pentru toti cei care activeaza pe piata muncii pot fi gasite si pe grupul dedicat de LinkedIn.


Share |


CITITI PE ACEEASI TEMA:
Notice: Undefined index: titlu in /public/website/xprimm.md/articol.php on line 184 Notice: Undefined index: ID_sec in /public/website/xprimm.md/articol.php on line 187 Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND vizibil_in_meniu = 'y' AND ID_sec_parinte <> -1 ORDER BY ID_sec_p' at line 3' in /public/website/xprimm.md/_functions.php:950 Stack trace: #0 /public/website/xprimm.md/_functions.php(950): PDO->prepare('SELECT ID_sec_p...') #1 /public/website/xprimm.md/_functions.php(457): get_results('SELECT ID_sec_p...') #2 /public/website/xprimm.md/articol.php(187): creaza_lista_sectiuni(NULL) #3 {main} thrown in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 950