Stiri externe

Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari


Companiile de asigurari estimeaza ca pierderile provocate de explozia din Portul Beirut, Liban, se ridica la 3 miliarde de dolari, aproximativ la fel ca pierderile raportate in urma exploziilor din portul Tianjin din august 2015, noteaza news.am, citand Splash.

Desi explozia din Beirut de saptamana trecuta a fost mai puternica decat cea din portul chinez in urma cu cinci ani, in Tianjin a fost distrusa marfa mai scumpa, inclusiv mii de masini. Valoarea pierderilor in urma accidentului din portul Tianjin a fost, pana astazi, cea mai mare din istoria asigurarilor maritime pe timp de pace, a informat TASS.

Conform ultimelor date, peste 200 de persoane au murit in Liban, multe altele fiind disparute, in timp ce peste 5.000 de oameni au fost raniti.

Alte estimari privind pierderile economice totale indica sume de 10-15 miliarde de dolari Explozia, care a avut loc in zona portului Beirut, a fost suficient de puternica pentru a afecta mai multe zone ale orasului, dar si cladiri aflate la o distanta de cativa kilometri de portul Beirut.

AM Best spune ca, in Liban, rata de penetrare a asigurarilor este, in general, scazuta, asigurarile property reprezentand doar o mica parte a industriei. Property este, insa, o linie de business in crestere si, avand in vedere nivelul pagubelor produse intr-una din cele mai aglomerate si bogate zone ale tarii, incidentul va avea un impact important asupra unui sector care se confrunta deja cu provocari.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.08.2020

Cele mai recente stiri:
» ALLIANZ va achizitiona 5 asiguratori P&C din Africa de Est, in cadrul unei tranzactii de 100 de milioane de dolari
» Probabilitatea achizitionarii de asigurari cyber, pe fondul pandemiei COVID-19, mai mare in randul companiilor mici si mijlocii
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%


Create AccountLog In Your Account