Stiri externe

Disney+, vizat de infractorii cibernetici inca de la primele ore dupa lansare


Inaugurat saptamana trecuta, Disney+, serviciu de streaming video lansat de catre Disney, a fost tinta infractorilor cibernetici de la primele ore dupa lansare, arata Insurance Business Mag, care citeaza ZDNet.

Sursa citata spune ca multi utilizatori Disney+ s-au plans ca nu mai au acces la conturi si ca au fost deconectati de pe toate dispozitivele pe care le foloseau pentru a accesa serviciul de streaming video, descoperind ca infractorii cibernetici au schimbat datele de conectare: numele utilizatorului si parola.

Ingrijorator este, insa, si faptul ca unii dintre utilizatori au declarat ca au folosit parole pe care le aveau si la alte conturi online, sugerand ca infractorii cibernetici au obtinut astfel acces si la conturile respective, nu doar la cel Disney+. Mai mult, mai arata sursa citata, mii de conturi Disney+ sunt deja disponibile pe forumurile de hacking pentru preturi variind intre 3 si 11 dolari. Unele dintre conturi au fost oferite gratis, pentru a fi folosite de intreaga comunitate hacking.

Insurance Business Mag arata ca Disney a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect, dar ZDNet are o recomandare pentru utilizatori. "Folositi parole unice pentru conturile voastre. Acest lucru nu poate preveni ca un malware sa fie instalat pe dispozitivele pe care le folositi si, astfel, sa va fure parolele, dar poate preveni cel mai comun scenariu al unui incident cibernetic, cel in care infractorii cibernetici obtin acces la conturile voastre doar incercand sa ghiceasca parola pe care o folositi."


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 19.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account