Stiri externe

Disney+, vizat de infractorii cibernetici inca de la primele ore dupa lansare


Inaugurat saptamana trecuta, Disney+, serviciu de streaming video lansat de catre Disney, a fost tinta infractorilor cibernetici de la primele ore dupa lansare, arata Insurance Business Mag, care citeaza ZDNet.

Sursa citata spune ca multi utilizatori Disney+ s-au plans ca nu mai au acces la conturi si ca au fost deconectati de pe toate dispozitivele pe care le foloseau pentru a accesa serviciul de streaming video, descoperind ca infractorii cibernetici au schimbat datele de conectare: numele utilizatorului si parola.

Ingrijorator este, insa, si faptul ca unii dintre utilizatori au declarat ca au folosit parole pe care le aveau si la alte conturi online, sugerand ca infractorii cibernetici au obtinut astfel acces si la conturile respective, nu doar la cel Disney+. Mai mult, mai arata sursa citata, mii de conturi Disney+ sunt deja disponibile pe forumurile de hacking pentru preturi variind intre 3 si 11 dolari. Unele dintre conturi au fost oferite gratis, pentru a fi folosite de intreaga comunitate hacking.

Insurance Business Mag arata ca Disney a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect, dar ZDNet are o recomandare pentru utilizatori. "Folositi parole unice pentru conturile voastre. Acest lucru nu poate preveni ca un malware sa fie instalat pe dispozitivele pe care le folositi si, astfel, sa va fure parolele, dar poate preveni cel mai comun scenariu al unui incident cibernetic, cel in care infractorii cibernetici obtin acces la conturile voastre doar incercand sa ghiceasca parola pe care o folositi."


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 19.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account