Stiri externe

Dubitele albe, cele mai periculoase autovehicule de pe sosele? Mitul a fost demontat


Soferii de gen masculin care conduc autoutilitare de culoare alba sunt cei mai siguri conducatori auto din Marea Britanie, arata furnizorul de date telematice QUARTIX. Totodata, datele QUARTIX indica faptul ca soferii de vehicule comerciale conduc cu mult sub limita de viteza legala atunci cand conditiile meteorologice sunt dificile.

"Aceste date spulbera mitul conform caruia barbatii care se afla la volanul unei autoutilitare de culoare alba au un comportament teribilist in trafic", a spus Andy WALTERS, CEO-ul QUARTIX.

"In pofida faptului ca acestia conduc autovehicule de dimensiuni mai mari, ei produc mult mai putine accidente grave intrucat constientizeaza riscul la care se expun daca depasesc limita de viteza".

Datele oficiale arata ca la fiecare 1.000 de autotuvehicule implicate intr-un accident, vehiculele utilitare usoare constituie doar doua treimi din totalul acestora.

Informatiile puse la dispozitie de QUARTIX arata ca soferii de vehicule comerciale usoare conduc mai preventiv decat o arata cifrele oficiale.

Astfel, la fiecare 100.000 mile (160.900 km) parcursi, frecventa accidentelor rutiere care implica vatamari este cu 3,8% mai mare in cazul autoturismelor mici comparativ cu autoutilitarele.

In acelasi timp, QUARTIX puncteaza ca soferii tineri sunt implicati intr-un sfert din accidentele grave produse pe soselele din Marea Britanie, din acest punct de vedere, "primele 2.000 de mile parcurse (3.218 km) fiind cele mai periculoase. Riscul creste considerabil mai ales daca acesta nu este insotit de nici unul dintre parinti".

"Datele telematice despre obiceiurile de condus pot ajuta considerabil la salvarea multor vieti, mai ales in randul soferilor tineri, dar pot contribui, in buna masura, si la diminuarea pierderilor companiilor de asigurare".


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 01.09.2017

Cele mai recente stiri:
» RESO pregateste listarea la bursa pentru luna aprilie
» TALANX vizeaza pentru anul 2018 un profit de 850 milioane euro
» IIS a incheiat o colaborare cu The Institutes
» UBER opreste testarile pe sosele dupa ce o masina autonoma a ucis un pieton in SUA
» EUROINS vizeaza expansiunea pe piata din Polonia
» Afaceri de 3,6 miliarde euro pentru GENERALI CEE Holding in 2017
» Profit net de 2,11 miliarde euro pentru GENERALI in 2017
» Afacerile GROUPAMA pe pietele din ECE au sporit cu 6,2% pana la 567 milioane euro in 2017
» Bulgaria: KBC are "unda verde" pentru a detine integral UBB-MetLife
» SAVA Re intra pe piata de pensii private din Macedonia

Create AccountLog In Your Account