Stiri externe

Dubitele albe, cele mai periculoase autovehicule de pe sosele? Mitul a fost demontat


Soferii de gen masculin care conduc autoutilitare de culoare alba sunt cei mai siguri conducatori auto din Marea Britanie, arata furnizorul de date telematice QUARTIX. Totodata, datele QUARTIX indica faptul ca soferii de vehicule comerciale conduc cu mult sub limita de viteza legala atunci cand conditiile meteorologice sunt dificile.

"Aceste date spulbera mitul conform caruia barbatii care se afla la volanul unei autoutilitare de culoare alba au un comportament teribilist in trafic", a spus Andy WALTERS, CEO-ul QUARTIX.

"In pofida faptului ca acestia conduc autovehicule de dimensiuni mai mari, ei produc mult mai putine accidente grave intrucat constientizeaza riscul la care se expun daca depasesc limita de viteza".

Datele oficiale arata ca la fiecare 1.000 de autotuvehicule implicate intr-un accident, vehiculele utilitare usoare constituie doar doua treimi din totalul acestora.

Informatiile puse la dispozitie de QUARTIX arata ca soferii de vehicule comerciale usoare conduc mai preventiv decat o arata cifrele oficiale.

Astfel, la fiecare 100.000 mile (160.900 km) parcursi, frecventa accidentelor rutiere care implica vatamari este cu 3,8% mai mare in cazul autoturismelor mici comparativ cu autoutilitarele.

In acelasi timp, QUARTIX puncteaza ca soferii tineri sunt implicati intr-un sfert din accidentele grave produse pe soselele din Marea Britanie, din acest punct de vedere, "primele 2.000 de mile parcurse (3.218 km) fiind cele mai periculoase. Riscul creste considerabil mai ales daca acesta nu este insotit de nici unul dintre parinti".

"Datele telematice despre obiceiurile de condus pot ajuta considerabil la salvarea multor vieti, mai ales in randul soferilor tineri, dar pot contribui, in buna masura, si la diminuarea pierderilor companiilor de asigurare".


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 01.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Munich Re incheie un parteneriat cu ONE Insurance
» CEO-ul John HALEY si-a prelungit contractul cu Willis Towers Watson pana la finalul anului 2020
» Altima Assurances lanseaza o asigurare auto "pe minut"
» SUA: Piata de asigurari cyber a crescut cu 37% in 2017
» PERILS: 1,67 miliarde de euro, noua estimare a pierderilor asigurate in urma furtunii Friederike
» China, una dintre cele mai importante patru piete pentru SWISS Re
» Insurance Europe: Dronele au potential inovator si ofera posibilitatea de a crea noi job-uri si business-uri in Europa
» Automatizarea proceselor ar putea creste veniturile sectorului asigurarilor cu 243 miliarde dolari
» JLT Re estimeaza pierderile provocate de inundatiile din Japonia la miliarde de dolari
» Subscrierile Deutsche Rueck au ajuns, in 2017, la 1,2 miliarde euroCreate AccountLog In Your Account