Romania

Electrica aloca un buget de 3,62 milioane de lei pentru asigurari RCA si CASCO


Grupul Electrica organizeaza in luna noiembrie o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de servicii de asigurare RCA si CASCO pentru toate cele trei societati de distributie pe care le are in componenta (SDEE Transilvania Sud, SDEE Transilvania Nord si SDEE Muntenia Nord).

Valoarea contractului este intre 2,47 milioane lei si 3,62 milioane lei, pe o perioada de 12 luni, potrivit anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

"Incheierea asigurarilor la vehiculele din parcul auto, are in vedere atat protectia financiara a persoanei pagubite, cat si protectia financiara a persoanei pagubite, precum si a celui vinovat de producerea vreunui eveniment rutier", se arata in caietul de sarcini.

Potrivit documentului, acordul-cadru este impartit in trei loturi, cate unul pentru fiecare societate astfel:
  • Lot 1 - Asigurari RCA si CASCO SDEE Transilvania Sud cu o valoare estimativa de 826.584 lei - 1,05 milioane lei fara TVA.
  • Lot 2 - Asigurari RCA si CASCO SDEE Transilvania Nord, a carei valoare estimativa poate varia intre 580.178 lei - 1,2 milioane lei fara TVA.
  • Lot 3 - Asigurari RCA si CASCO SDEE Muntenia Nord, cu o valoare estimativa de 1,06 milioane lei - 1,35 milioane lei fara TVA.
Conform explicatiilor din caietul de sarcini, asigurarea RCA trebuie sa fie valabila pe intreg teritoriul tarii, iar impreuna cu aceasta se va emite si documentul de Carte Verde, valabil cel putin pe teritoriul statelor UE, Elvetia si Andora fara plata. De asemenea, conform documentului, la incheierea politelor de asigurare se vor aplica si reducerile/majorarile permise de sistemul bonus-malus.

In ceea ce priveste asigurarea CASCO, aceasta se va incheia fara fransiza, urmand sa fie valabila inclusiv in cazul circulatiei in afara drumurilor publice. Riscurile acoperite sunt zgarieturi, lovituri, incendiu, vandalism, dezastre naturale, caderea autoturismului in apa, prapastii sau ruperii podurilor.

De asemenea, Electrica precizeaza ca la data publicarii anuntului, toate societatile de distributie se afla in curs de achizitionare in marea lor majoritatea autovehicule noi, aflate la prima inmatriculare.

Termenul limita pentru ofertelor sau a cererilor de participare este 19 noiembrie 2019, ora 15:00.

Criteriul de atribuire a castigatorului licitatiei este pretul cel mai scazut.


Share |


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 17.10.2019

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Life is Hard vizeaza o crestere de 50% pe linia de asigurari in 2020, generata preponderant de serviciile de digitalizare
» Coronavirus: Asigurarile private acopera riscul imbolnavirii cu noul virus COVID-19? UPDATE
» MARSH: Sfaturi si masuri de raspuns pentru companii in caz de Coronavirus
» MaxyGo a premiat performerii anului 2019
» Subscrierile celor doua companii UNIQA au crescut la peste 97 milioane de euro in 2019
» Studiu UNSAR-IRES: Peste jumatate dintre soferii romani sunt interesati de valoarea reparatiilor aferente politelor CASCO
» Echilibru intre despagubirea RCA acordata de asiguratori si costurile cu reparatiile
» Cine si cum protejeaza consumatorul de asigurari?
» INFOGRAFIC: Cate furturi din locuinte au avut loc in 2019?
» Dezvoltarea tehnologica, o prioritate pentru industria de asigurari


Create AccountLog In Your Account