Stiri externe

Elon MUSK sustine ca Tesla se pregateste sa lanseze o companie de asigurari


Tesla este pe punctul de a intra in industria de asigurari auto, a anuntat, recent, Elon MUSH - CEO-ul companiei. In cadrul unui apel cu investitorii, Elon MUSK a declarat ca Tesla este in plin proces de a "construi" ceea ce el numeste "o companie majora de asigurari", arata futurism.com, citand Business Insider, care sa fie lansata, anul acesta, in mai multe state din SUA.

Nu este prima oara cand Tesla incearca sa intre pe piata de asigurari auto. In 2019, Tesla promova un plan in-house de asigurari auto, ce le-ar fi oferit soferilor un pret mai mic cu 20% decat cel practicat de concurenta, arata Business Insider. Sursa citata sustine, insa, ca aceasta initiativa nu a functionat si ca proiectul a intampinat probleme inca de la bun inceput.

Ideea principala a acestui proiect Tesla e, potrivit Business Insider, aceea ca, alegand Tesla atat pentru a cumpara o masina, cat si pentru a incheia o asigurare auto, soferii vor putea obtine o polita de asigurare personalizata, care sa reflecte cat mai bine comportamentul la volan al unui sofer, cum ar fi conducerea riscanta a masinii.

Tesla invita actuarii sa i se alature in acest proiect

Pe de alta parte, Insurance Journal arata ca Elon MUSK - CEO, Tesla -, considera ca aceasta companie de asigurari va fi una "revolutionara" si nu ezita sa invite actuarii sa i se alature in acest proiect. In special, pe cei "plini de energie".

"Mi-ar placea sa am alaturi cativa actuari plini de energie, in special. Am un mare respect pentru profesia aceasta. Va invitam sa va alaturati Tesla, mai ales daca vreti sa schimbati lucrurile si va enerveaza cat de lenta este industria. Acesta e locul unde trebuie sa fiti. Vrem actuari revolutionari", a punctat Elon MUSK.

Potrivit lui Zachary KIRKHORN - Chief Financial Officer, Tesla -, compania vrea sa valorifice datele pe care le furnizeaza tehnologia telematica despre masinile si soferile care folosesc aceasta tehnologie, pentru ca viitoarea companie de asigurari Tesla sa se extinda dincolo de California.

"Vrem sa ajungem cu Tesla Insurance acolo unde putem folosi datele colectate in masina, in profilul de conducere al persoanei din masina, pentru a putea evalua corelatiile si probabilitatile de accident si, apoi, pentru a evalua o prima lunara pentru clientul respectiv", a declarat acesta.

Sursa citata mai arata ca Zachary KIRKHORN - Chief Financial Officer, Tesla -, a mai declarat ca Tesla aproape a terminat testarea produsului sau telematic in California si spera ca, pana la sfarsitul anului, sa lanseze acest produs si in alte state, pentru a se apropia, treptat, de o acoperire nationala.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 27.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Swiss Re: Pierderile asigurate provocate de catastrofele din S1 2020, estimate la 31 mld. dolari
» Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile
» GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19
» Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari
» Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari
» Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii
» WMO: Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt din ce in ce mai mici
» Atacurile de tip phishing, cea mai amenintatoare frauda digitala la nivel global, pe fondul pandemiei
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business


Create AccountLog In Your Account