Asigurari

Exclusiv: GENERAL Asigurari a primit licenta de activitate pe piata din Moldova!


Cea mai noua companie de asigurari infiintata pe piata de profil din Moldova - GENERAL Asigurari - a primit licenta de activitate din partea autoritatii de supraveghere (CNPF). Aceasta va putea desfasura operatiuni pe mai multe clase de asigurari generale, printre care auto (RCA, CASCO), raspunderi civile, asigurari de sanatate etc.

Vitalie BODEA este unicul fondator si detine participatia de 100% in capitalul social al companiei. Potrivit unor surse din piata, acesta din urma si-a depus de curand demisia din functia de Director General al MOLDASIG (cel mai mare asigurator local), pentru a nu exista un conflict de interese.

Amintim ca GENERAL Asigurari a fost infiintata la finele lunii octombrie a.c., avand un capital social de 25 milioane lei, mai multe detalii aici.

Pe piata de asigurari din Moldova isi desfasoara activitatea in prezent 15 asiguratori. Subscrierile acestora in primele noua luni ale a.c. au trecut de pragul 1 miliard de lei moldovenesti, cu 11,58% mai mult fata de T3/2015. Daunele platite de companiile de profil au totalizat 352,68 milioane lei, o crestere cu aproape 42,2% fata de intervalul similar din anul precedent.

Nota importanta:
Redactia www.xprimm.md va pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale pietei de asigurare din Republica Moldova pentru perioada ianuarie-septembrie 2016, remise de CNPF. Puteti vizualiza cum au evoluat indicatorii financiari ai companiilor de asigurare in anul 2016 comparativ cu anul 2015, precum si care sunt ierarhiile societatilor de profil pe diferite clase de asigurare, accesand urmatorul link.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 14.12.2016Create AccountLog In Your Account