Stiri externe

"Factura" Harvey pentru re/asiguratori: 10 miliarde dolari


Piederile economice de pe urma inundatiilor provocate de uraganul Harvey totalizeaza 65-75 miliarde dolari americani, potrivit estimarilor AIR WORLDWIDE - companie de modelare a riscului de catastrofe naturale. In ceea ce priveste valoarea agregata a "facturii" companiilor de re/asigurare, aceasta ar ajunge la 10 miliarde dolari.

Potrivit datelor AIR WORLDWIDE, suma de 75 miliarde dolari include pierderile asupra proprietatilor indundate - eligibile pentru a fi preluate in asigurare, fie ca acestea au fost sau nu au fost asigurate, dar nu includ daunele provocate de furtuna sau de vanturile puternice.

Totodata, potrivit cifrelor publicate de AIR WORLDWIDE, valoarea agregata a pierderilor industriei de asigurare totalizeaza 10 miliarde dolari - in aceasta suma fiind incluse atat pierderile provocate de inundatiile, furtunile si rafalele de vant ale uraganului Harvey, din care 3 miliarde dolari se datoreaza doar furtunilor si rafalelor de vant.

In acelasi timp, estimarile AIR WORLDWIDE nu includ pierderile care sunt acoperite de Programul National de Inundatii (NFIP).

Uraganul Harvey s-a format in 17 august 2017, a provocat cel putin opt decese, fiind catalogat de autritatile locale, pe fondul inundatii catastrofale - "cel mai mare dezastru" din istoria statului Texas.


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 07.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Turcia actualizeaza harta de risc seismic. Tarifele politelor obligatorii vor suferi modificari
» GENERALI CEE este in negocieri privind achizitionarea unui asigurator din Slovenia
» Exclusiv: Piata de asigurari din ECE s-a majorat cu 11,5% in 2017
» Profitul net al CROATIA Osiguranja s-a majorat cu 50% in T1
» Swiss Re: Profit net de 457 milioane dolari in primul trimestru din 2018
» HANNOVER Re raporteaza profit si afaceri in crestere in primele trei luni
» "Urmarile" GDPR in Marea Britanie: 71% dintre consumatori vor solicita stergerea datelor personale, 8% se vor razbuna pe companiile de asigurari
» Munich Re: Crestere de aproape 50% a profitului din primul trimestru
» ALLIANZ vinde o participatie de 8,4% din Banco BPI catre CaixaBank
» Afacerile AXA au scazut cu 3% in T1 2018Create AccountLog In Your Account