Asigurari

Fondatorul GENERAL Asigurari a preluat 100% din participatia la capitalul social. Vezi cine va conduce noua companie de asigurare!


Autoritatea de supraveghere a asigurarilor de la Chisinau (CNPF) a avizat preluarea de catre Vitalie BODEA a unei participatii de 100% la capitalul social a GENERAL Asigurari, reprezentand 25.000.000 de lei moldovenesti, se arata intr-un comunicat publicat recent de catre CNPF. In prezent, Vitalie BODEA ocupa functia de Director General al MOLDASIG.

Pasul urmator pentru ca noul asigurator sa inceapa activitatea este obtinerea licentei din partea CNPF, dupa depunerea tuturor actelor necesare in acest sens. Potrivit normelor legale, in cazul in care GENERAL Asigurari va obtine licenta de activitate, Vitalie BODEA va trebui sa isi depuna demisia de la MOLDASIG, pentru a nu exista un conflict de interese.

GENERAL Asigurari a fost infiintata la finele lunii trecute, obtinand in acest sens avizul prealabil de inregistrare de la Consiliul de Administratie al CNPF. Vezi aici detalii. Ulterior, compania a obtinut acordul CNPF in vederea inregistrarii emisiunii de actiuni (25.000.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1 leu).

Directorul General al companiei a fost numit Oleg LESNIC, care va conduce compania timp de trei ani, incepand cu 25 octombrie.

Pe piata de asigurari din Moldova isi desfasoara activitatea 15 asiguratori. Subscrierile acestora in primele noua luni ale a.c. au trecut de pragul 1 miliard de lei moldovenesti, cu 11,58% mai mult fata de T3/2015. Daunele platite de companiile de profil au totalizat 352,68 milioane lei, o crestere cu aproape 42,2% fata de intervalul similar din anul precedent.

Nota importanta:
Redactia www.xprimm.md va pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale pietei de asigurare din Republica Moldova pentru perioada ianuarie-septembrie 2016, remise de CNPF. Puteti vizualiza cum au evoluat indicatorii financiari ai companiilor de asigurare in anul 2016 comparativ cu anul 2015, precum si care sunt ierarhiile societatilor de profil pe diferite clase de asigurare, accesand urmatorul link.


Share |


Editor: Olesea ADONEV | Publicat pe 29.11.2016Create AccountLog In Your Account