Asigurari

GALAS Asigurari vrea sa intre pe piata de Carte Verde


GALAS Asigurari, companie care detine o cota de circa 5% pe piata de profil din Moldova, intentioneaza sa vanda polite Carte Verde. De curand, asiguratorul a depus o solicitare oficiala in acest sens la autoritatea de supraveghere de la Chisinau.

In prezent, GALAS Asigurari detine licenta pentru vanzarea asigurarilor RCA interne, fiind membru asociat al biroului asiguratorilor auto din Moldova (BNAA), insa pentru a obtine dreptul de a vinde si Carte Verde trebuie sa indeplineasca anumite cerinte suplimentare.

Potrivit legislatiei in vigoare, asiguratorul trebuie sa participe cu mijloace banesti proprii la contributia initiala a Fondului de compensare dar si la formarea garantiei financiare externe, potrivit cerintelor Consiliului Birourilor de la Bruxelles (aproximativ 1,125 milioane lei si respectiv 355.166 euro).

Daca va fi acceptata, GALAS va deveni cea de a 11-a companie care are dreptul sa vanda aceste polite in Moldova, intrand astfel pe o piata care se ridica la 310 milioane lei in anul precedent. Mai multe informatii despre rezultatele asiguratorilor pe acest segment aici.

In Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ALLIANCE Insurance Group, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ si KLASSIKA Asigurari.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 11.08.2017Create AccountLog In Your Account