Asigurari

GENERAL Asigurari - un nou jucator pe piata de asigurari in Moldova


GENERAL Asigurari va fi noua companie de profil care va intra pe piata asigurarilor din Moldova, dupa ce Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a eliberat avizul prealabil de inregistrare in acest sens, reiese din comunicatul informativ remis astazi de autoritatea de supraveghere de la Chisinau.

Astfel potrivit legislatiei in vigoare, dupa parcurgerea procedurii de inregistrare, compania urmeaza sa obtina acordul CNPF in vederea inregistrarii emisiei de constituire, iar fondatorul sa obtina aviz pentru dobandirea cotei substantiale in capitalul social al asiguratorului.

In prezent, pe piata de asigurari isi desfasoara activitatea 15 asiguratori. Subscrierile acestora in primele sase luni ale a.c. s-au ridicat la 628 milioane lei, cu 9,5% mai mult fata de S12015. Totodata, daunele platite de asiguratori au avut o crestere cu aproape 43,2% fata de intervalul similar din anul precedent.

In continuare, asigurarile auto detin cea mai mare pondere in portofoliile companiilor de asigurare, aproape 69% in total piata, din care asigurarile RCA au generat subscrieri de 160,4 milioane lei, asigurarile de tip Carte Verde 130,5 milioane lei si CASCO - 127,3 milioane lei. Clasele de asigurare precum property (incendiu si calamitati) au cumulat o cota de 9,5%, asigurarile de viata - 6% si asigurarile de sanatate - 5,4%.

Vom reveni cu mai multe detalii.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 24.10.2016Create AccountLog In Your Account