Stiri externe

GENERALI a semnat o solicitare adresata guvernelor UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% pana in 2030


GENERALI a semnat o cerere inaintata de liderii europeni de business si investitori prin care sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana li se solicita ca, pana in 2030, sa reduca emisiile interne de gaze cu efect de sera (GES) cu cel putin 55%, comparativ cu nivelurile din 1990, ridicand astfel obiectivul anterior de 40%.

Philippe DONNET - CEO, GENERALI -, se numara printre figurile reprezentative, la nivel de CEO, care au semnat scrisoarea elaborata de Corporate Leaders Group, prin care le solicita liderilor UE sa stabileasca un cadru necesar pentru o recuperare mai rezilienta la schimbarile climatice, dar si sa permita investitiile ecologice necesare pentru a asigura neutralitatea climatica pana in 2050.

Participarea GENERALI la aceasta initiativa este in concordanta cu angajamentul sau asumat de a include sustenabilitatea in toate segmentele de business. In conformitate cu abordarea UE, Grupul GENERALI s-a regasit intotdeauna printre initiatorii eforturilor de indeplinire a obiectivelor pentru 2030, prin abordarea unei strategii bazate pe prioritati:
  • Finantarea tranzitiei catre o societate durabila si cu emisii reduse, cu noi investitii ecologice si durabile in valoare totala de 2,7 miliarde de euro, in 2019.
  • Reducerea amprentei de carbon a portofoliului de investitii al grupului si sprijinirea clientilor in tranzitia "verde", cu prime de peste 1,3 miliarde de euro colectate din produsele de mediu. Mai mult, in 2019, GENERALI a fost prima companie de asigurari din Europa care a emis o Obligatiune Verde (Green Bond) subordonata (750 de milioane de euro).
  • Dialogul si implicarea partilor interesate, cum ar fi factorii politici de decizie, organizatiile neguvernamentale si companiile in "tranzitia justa" care combina strategiile de decarbonizare cu masurile de protectie sociala.
GENERALI aduce, totodata, o contributie activa la diferite grupuri de lucru pentru a promova finantarea ecologica, cum ar fi Alianta Net-Zero Asset Owner - grup format din 29 de fonduri de pensii si companii de asigurari, cu un portofoliu de investitii in valoare de aproximativ 5 trilioane de dolari. Acest grup isi propune sa reduca la zero emisiile nete de gaze cu efect de sera din cadrul portofoliului sau, pentru a evita o crestere de peste 1,5 grade Celsius a temperaturii globale, in conformitate cu Acordul de la Paris.

Angajamentul GENERALI se extinde si asupra alinierii redresarii economice la tranzitia catre dezvoltarea durabila, motiv pentru care grupul s-a alaturat si Aliantei The EU Green Recovery si a decis sa canalizeze aproximativ 1 miliard de euro catre o economie durabila.

Semnand scrisoarea conceputa de investitorii si liderii de business ai Corporate Leaders Group, GENERALI isi reafirma angajamentul de a contribui la accelerarea si sustinerea eforturilor de tranzitie in urmatorii 30 de ani, sprijinind modificarile legale necesare si continuand sa investeasca in economia ecologica, stiind ca o "ambitie climatica" globala sporita este un factor crucial al competitivitatii Europei in lume.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.09.2020

Cele mai recente stiri:
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%
» Ungaria: MNB le solicita asiguratorilor revizuirea tarifelor RCA
» Croatia: Primele brute subscrise in piata de asigurari ar putea scadea, pana la finele anului, cu 4,4% y-o-y


Create AccountLog In Your Account