Stiri externe

Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna


Proprietarii de locuinte si chiriasii din Germania pot determina cu usurinta riscul individual de a fi afectati de pericole naturale, folosind in acest sens "natural hazard check", un instrument digital pus la dispozitia lor de Asociatia Asiguratorilor Germani (GDV - Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft), informeaza xprimm.com, citand GDV.

Odata ce au introdus codul postal pe platforma online, consumatorii pot afla ce pagube au fost provocate in trecut de fenomenele meteorologice in zona resedintei lor. De asemenea, acestia pot afla si cate cladiri din regiune au fost afectate in ultimul an de fenomenele meteo severe, ce daune au fost provocate de ploi torentiale, furtuna si grindinda, dar si care a fost riscul de inundatii.

"Natural hazard check" vrea sa creasca gradul de constientizare in randul proprietarilor de locuinte si sa-i incurajeze pe acestia sa ia masuri de precautie. De asemenea, acest instrument reprezinta o reactie la adresa lipsei unei platforme cu privire la riscurile naturale la nivel national, cu informatii usor de inteles despre pericole si optiuni de prevenire, insa, arata sursa citata, nu poate inlocui un portal de informatii publice centrale cu date specifice locatiei. Cu toate acestea, "natural hazard check" ar putea fi un prim pas pentru reducerea expunerii la daune.

"Aratam consecintele financiare ale furtunilor exact acolo unde locuiesc oamenii. Acest lucru le permite sa isi evalueze mai bine riscul si sa traga anumite concluzii - de exemplu, revizuirea acoperirii prin asigurare, punerea in aplicare a masurilor de protectie sau adaptarea planurilor de constructie", precizeaza Oliver HAUNER - Head of Property Insurance, GDV.

In Germania, fenomenele meteo provoaca, anual, daune semnificative pe segmentele property si auto si companiile de asigurari acopera, in fiecare an, 3,7 miliarde de euro. Anul trecut, mai arata xprimm.com, cele mai importante pagube au fost inregistrate in Bavaria, Renania de Nord, Westfalia si Hessa. Pe de alta parte, furtunile si grindina au cauzat cele mai mari pierderi in Saarland, Saxonia si Renania-Palatinat.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 03.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Swiss Re: Pierderile asigurate provocate de catastrofele din S1 2020, estimate la 31 mld. dolari
» Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile
» GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19
» Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari
» Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari
» Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii
» WMO: Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt din ce in ce mai mici
» Atacurile de tip phishing, cea mai amenintatoare frauda digitala la nivel global, pe fondul pandemiei
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business


Create AccountLog In Your Account