Stiri externe

GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19


Pandemia COVID-19 le-a oferit companiilor din intreaga lume oportunitatea fara precedent de a opera schimbari profunde si de lunga durata la nivelul modului de lucru al angajatilor, arata un studiu realizat de catre GlobalData. Astfel, munca de la distanta, arata sursa citata, va deveni o mostenire durabila a actualei crize, deoarece companiile au fost nevoite sa investeasca, in perioada masurilor de carantina, in instrumente care sa sustina munca de la distanta.

Acum, este fara echivoc, subliniaza GlobalData, nu putini sunt angajatii care vor sa lucreze in continuare de acasa si dupa pandemie. Mai mult, studiul GlobalData arata ca peste un sfert dintre angajatii care lucreaza de la distanta ar prefera sa nu revina la birou dupa pandemia COVID-19. De asemenea, unii dintre ei ar opta pentru un mix intre munca de acasa si cea de la birou. Studiul GlobalData a analizat atat angajatii care au fost nevoiti sa lucreze de acasa pe fondul pandemiei, cat si angajati care lucrau deja de acasa inainte de inceputul COVID-19.

Astfel, in ceea ce priveste angajatii care lucrau deja de acasa, 24% ar vrea sa lucreze de la distanta pe o perioada nelimitata, 46% ar opta pentru un mix intre munca de acasa si cea de la birou, in timp ce 30% ar vrea sa se intoarca la birou. Per ansamblu, incluzand si angajatii care lucreaza de acasa in conditiile epidemiologice actuale, lucrurile stau astfel: 29% ar vrea sa lucreze de acasa si de acum inainte, 47% ar opta pentru un mix intre munca de acasa si cea de la birou si 24% s-ar intoarce la birou.

"Departe de a disparea, viata de birou va fi, pur si simplu, reinventata, deoarece le ofera in continuare unor angajati cea mai buna oportunitate de a socializa cu colegii, iar altora - o rutina mai buna. Spatiile vor fi reproiectate pentru a mentine distanta fizica, dar, in acelasi timp, si pentru a mentine conexiunea sociala. Ca parte a acestei transformari, lucrul in ture, rutile unice de transport si pranzul la pachet vor deveni mult mai frecvente. Aproape jumatate dintre participanti ar opta pentru un mix intre munca de la distanta si cea de la birou", explica Laura PETRONE - Senior Thematic Analyst, GlobalData.

"Munca de la distanta ofera oportunitati pe termen lung atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, in ceea ce priveste reducerea costurilor, echilibrul intre viata profesionala si cea personala, dar si impactul asupra mediului. Acestea vin insotite si de provocari pe partea de Securitate. In timpul crizei, a crescut intensitatea atacurilor cibernetice. Confruntandu-se cu noile amenintari presupuse de un numar tot mai mare de angajati care lucreaza de acasa, este imperativ pentru companii sa aiba un sistem adecvat de securitate cibernetica, precum si sa isi instruiasca virtual angajatii cu privire la riscul cibernetic", a mai punctat reprezentantul GlobalData.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 13.08.2020

Cele mai recente stiri:
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%
» Ungaria: MNB le solicita asiguratorilor revizuirea tarifelor RCA
» Croatia: Primele brute subscrise in piata de asigurari ar putea scadea, pana la finele anului, cu 4,4% y-o-y


Create AccountLog In Your Account