Romania

INFOGRAFIC: Numarul soferilor depistati in trafic fara RCA, in crestere. Cati au fost prinsi anul trecut fara asigurarea obligatorie?


Numarul soferilor amendati de catre Politia Rutiera pentru lipsa asigurarii RCA a continuat sa creasca si in 2019, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise portalului 1asig.ro.

Astfel, "in ceea ce priveste numarul contraventiilor aplicate la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, in anul 2019 au fost aplicate 12.878 de sanctiuni", au transmis reprezentantii IGPR.

Prin comparatie, in anul 2018 au fost aplicate 11.041 de sanctiuni, in timp ce in anul 2017 - 8.825.

In Romania, toate masinile aflate in circulatie au obligatia de a fi asigurate RCA. In cazul in care circula cu o masina neasigurata, soferii pot fi sanctionati cu amenda, precum si cu retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare.

Valoarea primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primele 9 luni ale anului 2019, a atins valoarea de aproximativ 2,82 miliarde lei, in crestere cu circa 5% fata de perioada similara a anului precedent, arata datele ASF. Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a crescut cu aproximativ 3%, la 30 septembrie 2019 comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, inregistrand valoarea de 630 lei. In acelasi timp, dauna medie a crescut cu 9%, pana la 8.392 lei.

Conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF, subscrierile pe RCA s-au majorat cu 5% per totalul anului 2019.
Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 14.02.2020

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Siguranta rutiera - Agresivitatea in trafic poate sta la baza unor accidente deosebit de grave
» Ora de Risc by XPRIMM: Siguranta rutiera - despre reguli scrise si nescrise
» Profilul soferului agresiv din Romania
» Numarul locuintelor asigurate obligatoriu se mentine la peste 1,74 milioane
» Politistii rutieri au identificat zeci de masini inmatriculate in alte state fara RCA sau ITP
» VIDEO: Iancu GUDA, Presedintele AAFBR: Romania are nevoie urgent de o schema de garantare a creditului comercial
» FII CALM LA VOLAN! Descarca kit-ul, cere-ti pachetul de stickere!
» Asiguratorii au optat pentru mai multa protectie si au cedat in reasigurare circa 43% din subscrierile non-life in T1 2020
» VIDEO: Constatarea daunelor: Cat de prietenoase sunt interfetele digitale pentru consumator? Principalele declaratii!
» Cum au evoluat asigurarile de locuinte in primele trei luni din 2020?


Create AccountLog In Your Account