Romania

INFOGRAFIC: Numarul soferilor depistati in trafic fara RCA, in crestere. Cati au fost prinsi anul trecut fara asigurarea obligatorie?


Numarul soferilor amendati de catre Politia Rutiera pentru lipsa asigurarii RCA a continuat sa creasca si in 2019, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise portalului 1asig.ro.

Astfel, "in ceea ce priveste numarul contraventiilor aplicate la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, in anul 2019 au fost aplicate 12.878 de sanctiuni", au transmis reprezentantii IGPR.

Prin comparatie, in anul 2018 au fost aplicate 11.041 de sanctiuni, in timp ce in anul 2017 - 8.825.

In Romania, toate masinile aflate in circulatie au obligatia de a fi asigurate RCA. In cazul in care circula cu o masina neasigurata, soferii pot fi sanctionati cu amenda, precum si cu retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor de inmatriculare.

Valoarea primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primele 9 luni ale anului 2019, a atins valoarea de aproximativ 2,82 miliarde lei, in crestere cu circa 5% fata de perioada similara a anului precedent, arata datele ASF. Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a crescut cu aproximativ 3%, la 30 septembrie 2019 comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, inregistrand valoarea de 630 lei. In acelasi timp, dauna medie a crescut cu 9%, pana la 8.392 lei.

Conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF, subscrierile pe RCA s-au majorat cu 5% per totalul anului 2019.
Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 14.02.2020

Cele mai recente stiri:
» Industria de asigurari sustine introducerea unui tarif de referinta, cu titlu informativ, pentru reparatiile auto
» Modificarea legislatiei RCA: Tarifele de referinta la reparatii, mai aproape de a fi aplicate
» VIDEO: Life is Hard vizeaza o crestere de 50% pe linia de asigurari in 2020, generata preponderant de serviciile de digitalizare
» Coronavirus: Asigurarile private acopera riscul imbolnavirii cu noul virus COVID-19? UPDATE
» MARSH: Sfaturi si masuri de raspuns pentru companii in caz de Coronavirus
» MaxyGo a premiat performerii anului 2019
» Subscrierile celor doua companii UNIQA au crescut la peste 97 milioane de euro in 2019
» Studiu UNSAR-IRES: Peste jumatate dintre soferii romani sunt interesati de valoarea reparatiilor aferente politelor CASCO
» Echilibru intre despagubirea RCA acordata de asiguratori si costurile cu reparatiile
» Cine si cum protejeaza consumatorul de asigurari?


Create AccountLog In Your Account