Romania

Incendiu puternic la o fabrica din Orastie. Aproape 400 de persoane au fost evacuate


Un incendiu puternic s-a produs, marti dupa-amiaza, intr-o fabrica de vopseluri din Orastie, judetul Hunedoara. Cinci persoane au fost ranite, dintre care una are arsuri pe 80% din suprafata corpului, in timp ce aproape 400 de persoane care locuiau in apropiere au fost evacuate, fiind activat sistemul de alarmare a populatiei.

Miercuri dimineata, incendiul era localizat, dar nu era lichitat.

"In data de 12 septembrie 2017, in jurul orei 17.00, s-a produs un incendiu de proportii la fabrica Terpena din municipiul Orastie. Incendiu se manifesta la o hala pe cinci niveluri, cu o suprafata totala de aproximativ 5.000 metri patrati in care se prelucreaza vopseluri, fiind depozitate uleiuri minerale si alte produse chimice", a transmis Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.

IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a precizat ca efectivele sporite din judetul Hunedoara si echipajele sosite in sprijin din judetele Alba, Gorj si Sibiu, insumand peste 40 de pompieri, au intervenit, pe timpul noptii, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate in dotarea a 11 autospeciale de stingere. Eforturile sustinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectata de incendiu si stoparea propagarii arderii la alte obiective de pe platforma industriala

In urma incendiului un barbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 si 4 pe 80% din suprafata corpului.

Pe timpul noptii jandarmii au asigurat masurile de ordine in zona locuintelor din care s-a evacuat populatia precum si in zona salii de sport din municipiul Orastie.

Agentia pentru Protectia Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calitatii aerului. Operatiunea se va realiza din ora in ora, monitorizarea urmand sa continue timp de o saptamana si dupa lichidarea incendiului.

Comitetul local al municipiul Orastie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum si din 25 de locuinte situate pe strazile Nicolae Titulescu si Campul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului.

Cei mai multi oameni preferat sa se autoevacueze la rude, in timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orastie.

Numarul fortelor de interventie a crescut, astfel ca, pe timpul noptii au actionat peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.

IGSU recomanda populatiei din Orastie sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele pentru evitarea patrunderii fumului, sa paraseasa zona de manifestare a incendiului si sa indentifice locuri sigure si aerisite.

Riscul de incendiu poate fi acoperit printr-o polita de tip property.

Incendiul reprezinta un risc semnificativ atat pentru locuintele din Romania, cat si pentru cladirile detinute de companii. Numarul incendiilor a crescut anul trecut. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, in 2016 au fost inregistrate, la nivel national, 27.804 incendii (in medie 76 pe zi), cele mai multe dintre acestea fiind produse in regiunea Bucuresti-Ilfov si in judetele Constanta, Teleorman, Dolj si Olt.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.09.2017

Cele mai recente stiri:
» LIVE TEXT: Astazi are loc editia a IV-a a "European Consumer Protection Conference"
» VIDEO: Fara educatie financiara, o protectie reala a consumatorului este greu de obtinut!
» Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?
» HR: Ce sa raspunzi daca esti intrebat de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?
» Educatia financiara - o prioritate pentru ASF. Vezi bilantul evenimentelor din cadrul Global Money Week 2018!
» GROUPAMA Asigurari estimeaza afaceri cu 10% mai mari in 2018 si pune accent pe noile tehnologii
» Maria RANGELOVA a primit aprobarea ASF pentru preluarea functiei de Director General Adjunct al CertAsig
» Numarul locuintelor asigurate a crescut usor in februarie. Care sunt judetele cele mai protejate?
» Cum putem ajuta clientii sa inteleaga mai bine ce inseamna banii?
» Brokerul international LEADER Team isi dezvolta reteaua de parteneri din Romania

Create AccountLog In Your Account